Muziekspeler, fotoviewer en manusje van alles

2
78


Verkrijgbaar als optie: de cradle met afstandsbediening

De (optionele) Cradle of Docking Station
De U10 wordt vaak afgebeeld in combinatie met de Cradle, maar dat is wel degelijk een (vrij dure) optie: ongeveer 75 euro. De website van iRiver is hier bijzonder misleidend: onder U10 – Package Contents staat een lijst met wat je wél bij het toestel krijgt – maar de begeleidende foto toont de U10 hier IN zijn Cradle, zodat je de indruk krijgt dat die ook bij het toestel hoort!


"Package Contents" toont de cradle – maar die zit er niet bij!

Voor die 75 euro krijg je dus een wit omhulsel voor je U10 dat ons qua design nogal sterk doet denken aan Apple. Er zitten twee miniatuurluidsprekertjes in, zodat de U10 ook als wekker te gebruiken is. Je zou zo ook je favoriete muziek kunnen beluisteren, maar aan deze manier van muziekbeleven willen we liever geen papier (of in ons geval webruimte) vuilmaken.
Wanneer de U10 in zijn Cradle zit, werkt het Direct Click systeem niet meer. Je bent dan aangewezen op de meegeleverde afstandsbediening. Die is erg klein (40 x 86 x 6 mm), maar werkt zeer goed. Achteraan de Cradle vind je verder nog een Line In, een Line Out en een mini USB-aansluiting. De meegeleverde kabels zijn een Line In kabeltje (met twee stereo mini-jacks), een USB-kabel die in de Cradle past en een verloopstukje voor de Line Out plug.

Conclusie
Gewoon om muziek en foto’s op je iRiver U10 te zetten, heb je al drie verschillende programma’s nodig. Wil je er nog een videootje bij, kan je zelf op zoek gaan naar een gepast conversieprogramma. Onderweg kan je je U10 niet herladen, tenzij je een notebook meezeult en in de gebruiksaanwijzing ontbreekt het Nederlands. De prijs is ook niet mis: wij noteerden winkelprijzen van 210 euro tot 250 euro. Dat is wel een forse prijs voor een 1GB toestelletje. Normaal is dat meer dan voldoende om een toestel naar de achterste regionen te verwijzen. Maar de U10 is zo prettig om mee te werken, de resultaten zijn zo goed, hij is zo aantrekkelijk, bijna verslavend – dat we er toch een goede beoordeling aan geven.
Adviesprijs
210 tot 250 euro, cradle 75 euro
1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKnokken om je naam te zuiveren
Volgend artikelSamenwerking HP en ViaMichelin
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ben sinds paar weken in bezit van deze U10.. Ben wel tevreden over de kwaliteit van het beeldscherm, het geluid en het gemak.. maar ben zeer ontevreden over de video;s die je erop zou moeten kijken.. Het is mij nog niet gelukt om een dergelijk filmpje af te spelen op de Iriver. Namelijk hij geeft een fout melding, dat het formaat niet klopt, maar als ik hem heb omgezet naar de goede voorwaarden, doet hij het alsnog niet. Heeft iemand een goede tip of site waar ik een beter programma kan vinden om wel video;s te kunnen bekijken? Alvast bedankt

Reacties zijn gesloten.