Muziekspeler, fotoviewer en manusje van alles

2
78

Eens dit pijnpunt overwonnen is het een plezier om met de U10 te werken. Het opzoeken van titels, het filteren op album of genre is niet bepaald innoverend, maar werkt intuïtief, vlot en duidelijk. Je krijgt alle mogelijke informatie van het gespeelde liedje op een mooie, overzichtelijke wijze voorgeschoteld. Het geluid is erg mooi, het volume is zeker meer dan voldoende. De equalizer heeft 10 presets waaronder een "Custom", maar je kunt elke instelling op elk moment zelf wijzigen. Een Bass Boost en een SRS (ruimte-effect) zijn ook voorzien. De meegeleverde oortjes zijn weliswaar van een erg goede kwaliteit, maar ze zitten niet bij iedereen stevig in het oor, zodat ze bij het sporten er wel eens willen uitvallen. Ook de batterij verdient een speciale vermelding: ze houdt het vlotjes meer dan 24 uur uit! Ondanks het feit dat ze enkel en alleen via de USB-aansluiting op te laden is, duurt een volledige laadbeurt slechts 2 u 15′.


De oortjes zijn van goede kwaliteit maar zitten niet altijd prettig

De fotoviewer
Had je voor het overzetten van je muziekbestanden al twee verschillende programma’s nodig (Windows Media Player en Windows Verkenner), dan heb je voor het kopiëren van fotobestanden op de iRiver U10 nog een derde programma nodig: iRiver Picture Plus. Dit programmaatje is erg eenvoudig en stelt eigenlijk niets voor, het is hoofdzakelijk een resizer die de afmetingen van je foto’s op je pc aanpast aan de mogelijkheden van de U10. Deze is uitgerust met een 2,2-inch QVGA-scherm met 262K kleuren. QVGA staat voor "Quarter of VGA", en gezien een VGA-scherm 640 x 480 pixels telt, kan je nu zelf uitrekenen dat het schermpje van de U10 320 x 240 pixels heeft.


Picture Plus: noodzakelijk programma voor het overzetten van foto’s

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKnokken om je naam te zuiveren
Volgend artikelSamenwerking HP en ViaMichelin
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ben sinds paar weken in bezit van deze U10.. Ben wel tevreden over de kwaliteit van het beeldscherm, het geluid en het gemak.. maar ben zeer ontevreden over de video;s die je erop zou moeten kijken.. Het is mij nog niet gelukt om een dergelijk filmpje af te spelen op de Iriver. Namelijk hij geeft een fout melding, dat het formaat niet klopt, maar als ik hem heb omgezet naar de goede voorwaarden, doet hij het alsnog niet. Heeft iemand een goede tip of site waar ik een beter programma kan vinden om wel video;s te kunnen bekijken? Alvast bedankt

Reacties zijn gesloten.