Muziekspeler, fotoviewer en manusje van alles

2
78

Onlangs testten we hier nog twee andere MP3-spelers met fotoviewer (de Packard Bell Vibe 500 en de Philips GoGear Jukebox). Met hun 2-inch scherm van respectievelijk 160 x 128 pixels en 220 x 176 pixels bij 65K kleuren, konden ze ons niet bepaald enthousiast maken wat betreft het bekijken van een fotoshow. Ligt het nu aan het 10% grotere scherm van de U10, aan de QVGA-resolutie of aan de 262K kleuren – waarschijnlijk aan een combinatie van al die factoren – maar met de U10 val je niet in affronten bij het tonen van je foto’s. Ze zijn helder en scherp, details zijn duidelijk zichtbaar en kleurschakeringen zien er tenminste uit als kleurschakeringen en niet als een testpallet van een amateur-schilder.
Ook de Exif-informatie van de foto’s (naam van het bestand, grootte, datum opname, type fototoestel, enzoverder) kan getoond worden. Je bekijkt je foto’s één voor één of als een diashow met instelbare overgangen en tijden. Ook hier geven we weer een pluimpje aan de batterij, die het meer dan acht uur uithoudt bij een non-stop diavoorstelling.
Een minpuntje is wel de vrij beperkte kijkhoek, je moet quasi recht voor je U10 zitten voor een optimale beeldhelderheid. Je gaat hoe dan ook niet met heel de familie tegelijk naar een scherm van 2,2-inch kijken. De mogelijkheid om onderweg foto’s rechtstreeks te importeren van je digitale camera of van een geheugenkaartje is niet voorzien.


Toch liever Harry Potter op groot scherm?

Video
De videoweergave is beperkt tot AVI-filmpjes, met een maximum resolutie van 320 x 240 pixels, 15 frames/sec en een bitrate van 384 Kbps voor de video en 128 Kbps voor de klank. Dit zijn niet bepaald dagdagelijkse waarden. Voor de conversie van foto’s levert iRiver wél een conversieprogramma, maar voor het converteren van videofilmpjes niet, ook niet op hun website: hier moet de gebruiker maar zelf zijn plan trekken. Dat noteren we niet meer als een minpuntje, maar als een tekortkoming.
Ben je er uiteindelijk in geslaagd een filmpje tot de juiste proporties te herleiden, dan zet je het op je U10 met de Windows Verkenner. Voor onze test gebruikten we de trailer van een bioscoopfilm. Ondanks de lamentabele framerate van 15 Fps was het resultaat heel aanvaardbaar, maar voor het bekijken van de nieuwe Harry Potter-film verkiezen we toch de bioscoop.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKnokken om je naam te zuiveren
Volgend artikelSamenwerking HP en ViaMichelin
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ben sinds paar weken in bezit van deze U10.. Ben wel tevreden over de kwaliteit van het beeldscherm, het geluid en het gemak.. maar ben zeer ontevreden over de video;s die je erop zou moeten kijken.. Het is mij nog niet gelukt om een dergelijk filmpje af te spelen op de Iriver. Namelijk hij geeft een fout melding, dat het formaat niet klopt, maar als ik hem heb omgezet naar de goede voorwaarden, doet hij het alsnog niet. Heeft iemand een goede tip of site waar ik een beter programma kan vinden om wel video;s te kunnen bekijken? Alvast bedankt

Reacties zijn gesloten.