Muziekspeler, fotoviewer en manusje van alles

2
78

Een beschrijving geven van de iRiver U10 is eenvoudig: een LCD-schermpje met een zwart randje en een witte achterkant. Hij is merkwaardig klein (69 x 47 x 16 mm) en licht (70 gram). In de zijkant zijn discreet enkele bedieningsorganen weggewerkt, zoals de Plus en de Min voor het volume, de Aan/Uit-knop en de Hold-knop om te voorkomen dat je per ongeluk op een bedieningsknop druk wanneer de U10 in je zak steekt. Verder vind je ook een klein gaatje waarachter de microfoon steekt, de aansluitplug voor een koptelefoon en een brede USB-plug.


De iRiver U10

Het navigeren door menu’s en dergelijke gebeurt met wat iRiver het "Direct Click" systeem noemt. Het volledige scherm werd namelijk verend op de onderkant gemonteerd zodat je het als een grote knop naar de vier richtingen kan laten klikken. Deze Direct Click werkt uitermate eenvoudig en prettig – maar je doet er best aan eerst de Hold-knop in te schakelen vooraleer je de U10 in je zak laat glijden! Het menu is buitengewoon simpel en duidelijk, goed leesbaar én keurig in het Nederlands! De achtergrondkleur kan je zelf kiezen, of je kunt ook één van je foto’s hiervoor gebruiken.


Duidelijke menu’s op een mooie achtergrond

Een echte installatie is er niet bij, want de U10 is een plug-and-play apparaat: in de USB-plug en klaar. Helemaal waar is dat toch niet: je hebt Windows Media Player 10 nodig. Staat die nog niet op je pc, dan wordt die geïnstalleerd. Verder moet je om je foto’s te laden ook een programma installeren: iRiver Picture Plus. De U10 krijgt van Windows geen driveletter toegewezen, je kunt hem dus niet eenvoudig gebruiken als een USB-geheugenstaafje. Bestanden overzetten kan alleen met Windows Verkenner, waar je de U10 ziet als "Mobiel Apparaat".

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKnokken om je naam te zuiveren
Volgend artikelSamenwerking HP en ViaMichelin
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ben sinds paar weken in bezit van deze U10.. Ben wel tevreden over de kwaliteit van het beeldscherm, het geluid en het gemak.. maar ben zeer ontevreden over de video;s die je erop zou moeten kijken.. Het is mij nog niet gelukt om een dergelijk filmpje af te spelen op de Iriver. Namelijk hij geeft een fout melding, dat het formaat niet klopt, maar als ik hem heb omgezet naar de goede voorwaarden, doet hij het alsnog niet. Heeft iemand een goede tip of site waar ik een beter programma kan vinden om wel video;s te kunnen bekijken? Alvast bedankt

Reacties zijn gesloten.