Muziekspeler, fotoviewer en manusje van alles

2
78

Spelletjesconsole
Wanneer je de iRiver U10 koopt, staan daar al zes Flashspelletjes op geïnstalleerd: Launch Fighters, LogJam, BarnBaron, Tracking, Sudoku en een schuifpuzzel. Je kunt achteraf natuurlijk zelf Flashspelletjes bijvoegen. In feite kan de U10 elke Macromedia Flash animatie (.SWF) weergeven, ook de Flash wenskaartjes die je rond deze periode van het jaar wel eens toegestuurd krijgt. Het spelen zelf gaat vrij goed, het iRiver "Direct Click" systeem werkt hier stukken beter dan de aanraakschermpjes die we vroeger tegenkwamen.


Zes Flash-spelletjes zijn al geïnstalleerd, je kunt er zelf bijzetten

Klokje
Een andere functie van de U10 is die van klokje annex wekker. Het klokje is uitstekend leesbaar, ook van op een zekere afstand. Bij de wekkerfunctie moeten we echter een grote "maar" bijvoegen: tenzij jij met de koptelefoon-oortjes in je oren kunt slapen, moet je er de Cradle (het docking station) bijkopen, want daarin zijn luidsprekertjes gemonteerd. Die Cradle wordt verkocht samen met een infrarood afstandsbediening en enkele kabeltjes voor de vrij forse prijs van 75 euro.
Je kunt je laten wekken met je lievelingsliedje, een keuze uit enerverende geluidjes die je met zekerheid uit je bed jagen of met het gekweel van een leeuwerik. Hier stelden we een foutje vast in het concept van de Cradle. Je kunt je niet laten wekken met de radio, want wanneer de U10 in zijn Cradle zit, kan je de oortjes niet insteken. En herinner je: de oortjes zijn ook de antenne …

Opnames
Je kunt de U10 gebruiken voor het opnemen van radioprogramma’s, je kunt hem gebruiken als voicerecorder en, als je er de optionele Cradle bijkoopt, heb je ook nog een Line In ingang ter beschikking voor opnames van gelijk welke andere externe bron. De opnames gebeuren altijd in MP3. De microfoon is gevoelig, maar nogal omnidirectioneel. Dat maakt hem enerzijds geschikt om bijvoorbeeld conversaties rond de tafel op te nemen, anderzijds neemt hij gemakkelijk stoorgeluiden mee op.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKnokken om je naam te zuiveren
Volgend artikelSamenwerking HP en ViaMichelin
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ben sinds paar weken in bezit van deze U10.. Ben wel tevreden over de kwaliteit van het beeldscherm, het geluid en het gemak.. maar ben zeer ontevreden over de video;s die je erop zou moeten kijken.. Het is mij nog niet gelukt om een dergelijk filmpje af te spelen op de Iriver. Namelijk hij geeft een fout melding, dat het formaat niet klopt, maar als ik hem heb omgezet naar de goede voorwaarden, doet hij het alsnog niet. Heeft iemand een goede tip of site waar ik een beter programma kan vinden om wel video;s te kunnen bekijken? Alvast bedankt

Reacties zijn gesloten.