Het werk van de fotograaf na de “klik”

0
57

Het gebruiksgemak van de moderne camera’s maakt digitale fotografie steeds populairder. Wie zijn digitale foto’s na de ultieme “klik” nog verder wil bewerken, heeft een grote keuze aan beeldbewerkingsprogramma’s. Is Foto- & Beeldbewerking 2.0 van Easy Computing het zoveelste pakket in de rij? DiskIdee ging aan de slag met de software om het uit te zoeken.
ec_fotoenbeeldbewerking2
De doos van Foto- & Beeldbewerking 2.0 woog merkwaardig zwaar, vlug openen dus. Ondertussen zijn we al wel gewend dat Easy Computing een Nederlandstalige handleiding in de verpakking stopt, maar deze keer hadden zij er een handboek ingestoken: een echt boek met een glanzende, kartonnen kaft dat in een bibliotheek niet zou misstaan. In de doos steken verder nog twee cd-roms: de programma-cd en de resource-cd.

De installatie: eeuwig zeer?
De installatie verloopt ook deze keer vlekkeloos, behalve dan weer de registratie. Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het goede nieuws: de pc is deze keer niet gecrasht. Het slechte nieuws: ook de registratie achteraf mislukt grandioos en bij elke start van het programma verschijnt er nu telkens een irriterend registratievenster. Gelukkig kan je dat venster gewoon sluiten, maar dat moet toch beter kunnen.
Het is niet onmiddellijk duidelijk waarvoor die resource-cd nu eigenlijk dient want de installatie sluit af met de programma-cd. Wanneer je die tweede cd dan maar in de pc steekt, start de installatie-wizard opnieuw en wordt er nog een aantal mappen met voorbeeldbestanden gekopieerd. Dat er op je harde schijf nu enkele identieke mappen op twee verschillende plaatsen staan zullen we maar als een schoonheidsfoutje afdoen.

EC_fotobeeld_fout.jpg
Registreren wil maar niet lukken

De lay-out van je werkomgeving
Foto- & Beeldbewerking 2.0 gebruikt de meest voorkomende lay-out bij dit soort programma’s. Je zou zowat over een standaard lay-out kunnen spreken. Een grote, centrale ruimte die je eigenlijke werkblad is, daarboven een menubalk en een knoppenbalk, links de gereedschapsbalk en verder nog enkele zwevende tabbladen. Spectaculair of vernieuwend kan je dit bezwaarlijk noemen, maar het heeft wel het voordeel dat het onmiddellijk vertrouwd overkomt.


De klassieke en dus vertrouwde lay-out

1
2
3
4
Vorig artikelSnelle fotoprinter voor thuisgebruik
Volgend artikelBetaalbare dvd-speler
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.