Creative Suite voortaan ook verkrijgbaar in abonnementsvorm

2
66
Adobe CS4 Premiere Pro Transcribe

Adobe CS4 Premiere Pro Transcribe (© ; licentie: )

De nieuwe versie 5.5 van Creative Suite, Adobe’s softwarebundel voor digital publishing, wordt niet langer alleen in een doos verkocht. Je kunt je voortaan ook abonneren op een of meer onderdelen. Dat is interessant voor klanten die altijd de nieuwste versie willen gebruiken of die projectmatig met de software willen werken.

De duurste bundel van Adobe Creative Suite, de Master Collection (2.899 euro excl. btw per maand), bestaat uit Photoshop CS5.5 (fotobewerking), Illustrator CS5.5 (vectortekeningen), InDesign CS5.5 (desktop publishing), Flash Catalyst CS5.5, Flash CS5.5 Professional, Dreamweaver CS5.5 (programmeren en webdesign), Adobe Premiere Pro CS5.5 (videobewerking) en After Effects CS5.5 (design). Al deze programma’s kun je ook los verkrijgen of als onderdeel van een van de andere Creative Suite-edities, namelijk Creative Suite 5.5 Design Premium, Creative Suite 5.5 Web Premium en Creative Suite 5.5 Production Premium. De programma’s zijn ook nog altijd los te koop. Creative Suite beidt verder integratie met Adobe CS Live-diensten (die je voor een beperkte tijd gratis mag gebruiken). Adobe introduceert eveneens een flexibel abonnementsmodel. Zo kun je Adobe Photoshop huren voor 35 euro excl. btw per maand, Adobe Design Premium CS5.5 voor 89 euro exl. btw per maand en Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection voor 145 euro excl. btw per maand.

HTML5
Nieuwigheden zijn de verbeterde ondersteuning voor HTML5, de nieuwe HMTL-standaard die er zit aan te komen en die het mogelijk zal maken om eenvoudiger websites te ontwikkelen met multimedia en ingewikkelde grafische hoogstandjes. Uiteraard wordt Flash ook nog altijd ondersteund, maar het is natuurlijk de vraag wat nog de rol van Flash zal zijn zodra HTML5 helemaal doorbreekt. De nieuwe HTML5-ondersteuning voor Dreamweaver CS5.5 bevat jQuery mobile framework integratie voor browsergebaseerde content. Mobiele applicaties voor Android, BlackBerry Tablet OS, iOS en andere platforms kun je voortaan eenvoudiger ontwikkelen. Zo is er integratie met PhoneGap. Ook is het mogelijk om te bepalen hoe een ontwerp eruit zal zien op verschillende apparaten.

Video
De krachtige Adobe Mercury Playback Engine, geïntroduceerd in Adobe Premiere Pro CS5, biedt nu uitgebreidere ondersteuning voor Graphic Processing Unit (GPU)-hardware, waardoor nu ook laptops en meer grafische kaarten ondersteund worden. Hierdoor kunnen gebruikers projecten sneller openen, real-time feedback krijgen en soepeler werken met hogere resoluties. De 64-bit Adobe Media Encoder werd volledig opnieuw geprogrammeerd. De encoder is sneller en ondersteunt meer formaten, zoals AVC-Intra en DPX-watch folders.

Foto’s
After Effects CS5.5 introduceert nieuwe functies, zoals de Warp Stabilizer, Camera Lens Blur en Light Falloff waarmee gebruikers videobeelden kunnen nabewerken in de postproductie. Warp Stabilizer elimineert ongewenste camerabewegingen door trillende videobeelden te stabiliseren. Hierdoor zijn handheld-camerabeelden even goed als op statief geschoten beelden. Het Camera Lens Blur-effect imiteert de eigenschappen van fysieke lenzen en biedt een realistische vervaging van scherptediepte. Het Light Falloff-effect stelt gebruikers in staat het natuurlijke verloop van verlichting te imiteren en te simuleren hoe licht zich gedraagt in een 3D-omgeving. Dit effect kunnen gebruikers ook inzetten voor het creëren van andere lichtintensiteiten.

Foto van Adobe
Website: Bezoek Website Website: Bezoek Website Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKwade gamer schiet Xbox 360 aan flarden
Volgend artikelDraagbare luidspreker met Bluetooth
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Afgelopen week naar Adobe gebeld. Hier hebben ze me 3 keer doorverbonden, maar niemand wist hier blijkbaar iets vanaf.
    Ze wisten me zelfs te vertellen dan huren in Nederland een andere betekenis had dan in België!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.