LG P970 Black Android-smartphone bij Aldi Nederland

4
73
 
Technische kenmerken

Ook technisch is de LG P970 Optimus Black geavanceerder dan de Medion Life P4310. Zo heeft hij drie keer meer intern geheugen (1,5GB), dat je nog kunt uitbreiden met een geheugenkaartje, wat echter niet wordt meegeleverd. De processor draait niet aan 800 MHz, maar aan 1 GHz. Wel is het een single core processor, net zoals bij de Medion, maar dus trager dan de dual core processoren in veel duurdere smartphones. Net zoals de Medion heeft de LG een 5 megapixelcamera op de achterkant. Maar in tegenstelling tot de Medion heeft de LG ook nog een 2 megapixelcamera op de voorzijde, die je kunt gebruiken voor videochats. En de WiFi-chip ondersteunt wel de snellere 802.11n standaard, wat bij de Medion niet het geval is. Er zit ook een FM-radio met RDS-ondersteuning in.lg optimus black

 
Oordeel van testers

Op de site van gsmhelpdesk.nl staat een uitgebreide review van de LG P970 Optimus Black. De tester is redelijk positief over deze Android-smartphone. Het scherm blijkt ook in helder zonlicht erg goed leesbaar. Ook de 5 megapixelcamera scoort boven de verwachtingen, toch voor wat foto’s betreft; om films op te nemen in de hoogste kwaliteit (720p) blijkt de processor niet altijd snel genoeg. Het toestel reageert wel snel op de meeste Android-opdrachten en ligt goed in de hand. Gsmhelpdesk.nl geeft deze smartphone een score van 83/100. Ook Tech Radar heeft deze smartphone getest. Ook daar zijn ze enthousiast over de vormgeving, het gewicht en het scherm. Het belangrijkste negatieve punt dat in deze review wordt aangehaald is de oudere versie van Android.

Conclusie
De LG P970 Optimus Black Android-smartphone die je vanaf zaterdag 18 februari bij Aldi Nederland kunt kopen, lijkt een betere deal dan de Medion Life P4310 die eerder te koop was bij Aldi België en Duitsland. Voor amper 30 euro meer is de LG een stijlvollere, lichtere en snellere smartphone. Hij heeft eigenlijk maar één echt nadeel en dat is de oudere versie van Android die wordt gebruikt. LG zou een software-upgrade naar Android 2.3 uitbrengen, maar omdat deze smartphone al ruim een jaar verkrijgbaar is en de upgrade er vandaag nog niet is, zouden we daar niet te veel op rekenen. Maar als je met dat ene nadeel kunt leven, dan lijkt dit een goed smartphone-deal.
Adviesprijs
€ 229
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

Op de laatste pagina van dit artikel vind je zoals gewoonlijk de technische fiche van de LG P970 Optimus Black.

1
2
3
Vorig artikelSchaalbare serie Gigabit switches van D-Link voor kleine en middelgrote bedrijven
Volgend artikelHP bouwt werkstation in alles-in-één chassis
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. de aanname dat de update niet meer komt is suggestief en ook achterhaald. ik heb sinds een week gingerbread draaien op mijn lgp970 en hij doet het prima. weg nadeel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.