Home Previews

LG P970 Black Android-smartphone bij Aldi Nederland

4
72
Vanaf zaterdag 18 februari kun je bij Aldi Nederland een simlock-vrije 4-inch LG P970 Optimus Black smartphone kopen met Android 2.2 ‘Froyo’ voor 229 euro. Dat is iets meer dan de Medion Life P4310 (MD 98910) smartphone die eerder te koop was bij Aldi België en Duitsland. En die draaide bovendien een recentere versie van Android (2.3 ‘Gingerbread’). Is de Nederlandse aanbieding dan toch nog interessant? DiskIdee zocht het voor je uit.

Aldi Nederland legt zaterdag 18 februari een Android 2.2 smartphone van de Koreaanse fabrikant LG in de winkelrekken. Is die even interessant als de origineel als ZTE Skate uit China afkomstige Medion Life P4310 die eerder tot twee keer toe te koop was bij Aldi België en Duitsland? Die kostte 199 euro, terwijl de LG P970 Black in Nederland 229 euro zal kosten. Bovendien draait de LG een oudere versie van Android, namelijk 2.2 ‘Froyo’. Is dit dan een minder goede deal dan in België? Om allerlei redenen denken we van niet…aldi lg aanbieding 18/2/2012

 
Wat je krijgt

De LG P970 Optimus Black draait Android 2.2 ‘Froyo’, maar fabrikant LG beweert wel dat er een upgrade in de pijplijn zit naar Android 2.3 ‘Gingerbread’. Maar omdat deze Android-smartphone al ruim een jaar op de markt is en die update nog altijd niet is vrijgegeven zouden we er niet te veel op rekenen. Hij heeft een 4-inch capacitief aanraakscherm. Dat is weliswaar iets kleiner dan dat van de Medion, maar op papier is het scherm van de LG P970 helderder dan dat van de Medion. LG gebruikte immers een NOVA Display met een helderheid van 700 Nit en een bredere kijkhoek dan bij een gewoon LCD scherm.Dat is vergelijkbaar met de specificaties van de (Super) AMOLED-schermen op sommige andere dure smartphones. De LG P970 is ook dunner en lichter dan de Medion Life P4310. Zo is hij maar 9,2 mm dik tegenover 12 mm voor de Medion. Op zijn dunste punt is de LG P970 trouwens slechts 6mm dun. Ook weegt deze smartphone maar 109gram, tegenover 140 gram voor de Medion. Dit is dus duidelijk een stijlvollere smartphone.

4 REACTIES

  1. de aanname dat de update niet meer komt is suggestief en ook achterhaald. ik heb sinds een week gingerbread draaien op mijn lgp970 en hij doet het prima. weg nadeel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.