USB-geheugenstick met plug-and-play beveiliging

5
59

Uiteraard zijn alle gegevens die erop staan dan definitief verloren.
De datashur bevat een oplaadbare batterij. Als die volledig leeg is, kun je het staafje toch nog gebruiken, maar dan moet je het staafje eerst aansluiten op een usb-poort en dan de pincode invoeren. Het duurt ongeveer een uur voor de batterij weer helemaal opgeladen is.

 
Prestaties

Op de verpakking suggereert iStorage dat de datashur een usb 3.0-stick is, maar op hun website spreken ze van “high speed usb 2.0”. Het blijkt inderdaad een usb 2.0-staafje te zijn, dat uiteraard (zoals alle usb 2.0-apparaten) compatibel is met usb 3.0. Een raadsel waarom dit zo prominent op de verpakking moet worden vermeld, het spreekt immers vanzelf.
We maten de prestaties van iStorage datashur met ATTO Disk Benchmark 2.47. Die leest en schrijft comprimeerbare data sequentieel in datablokken van 0,5 tot 8192 bytes en meet daarbij telkens de snelheden in MB/s. De schrijfprestaties variëren van 1702 MB/s bij kleine tot 8944 MB/s bij grote dablokken. De leesprestaties variëren van 1105 MB/s bij kleine tot 12508 MB/s bij grote datablokken. Dat is vrij traag voor een usb 3.0-geheugenstick. Istorage datashurJe boet dus wel wat in qua prestaties ten opzichte van een gewoon geheugenstaafje. Ter vergelijking: de Kingston DTU30 usb 3.0 geheugenstick die we in 2010 testten, en die ondertussen is opgevolgd door een nog snellere generatie 2, haalt in dezelfde test op dezelfde computer snelheden die variëren van 4460 MB/s tot 65712 MB/s voor schrijven en van 3675 MB/s tot 87724 MB/s voor lezen. We hebben ook de snelheid van een oudere SanDisk usb 2.0 stick gemeten. De prestaties daarvan variëren van 42 MB/s tot 17695 MB/s voor schrijven en van 1520 MB/s tot 29661 MB/s voor lezen. Dus ook in vergelijking met een gewone usb 2.0 stick is de datashur vrij traag.

Conclusie
De iStorage datashur is vrij traag, maar zorgt wel voor een zeer gebruiksvriendelijke en niet te omzeilen bescherming van draagbare gegevens. iStorage geeft drie jaar garantie op deze beveiligde geheugensticks.

(85/100)

Adviesprijs
€57 voor de 4GB versie.
Foto van iStorage
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelAlienware gaming-pc in compacte behuizing
Volgend artikelPlugSurfing brengt elektrische laadstations in kaart
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.