USB-geheugenstick met plug-and-play beveiliging

5
59
 
Werking

Op de buitenkant van de stick zit zoals vermeld een numeriek toetsenbordje waarmee je de versleuteling in- en uitschakelt. De gebruikte pincode moet minstens zes en mag maximaal vijftien cijfers bevatten. Standaard wordt als pincode 11223344 gebruikt. De bedoeling is uiteraard dat je die zo snel mogelijk wijzigt. Je kunt daarbij één pincode voor een beheerder instellen en tot tien pincodes voor gebruikers.
Je voert je pincode in voor je het staafje aansluit op je pc. Je hebt daarvoor tien seconden de tijd. Een ledje geeft de toestand van de stick aan: rood voor versleuteld, groen voor toegankelijk in gebruikers- en blauw voor toegankelijk in administrator-modus. Als je de pc in slaapstand zet, uitlogt of uitschakelt terwijl de stick er nog in steekt, brandt het rode lichtje. Pas als je de pincode opnieuw ingeeft, kun je weer aan je gegevens.

istorage datashur in handAls een gebruiker zijn pincode vergeet, kan de administrator een nieuwe pin creëren. Tien keer de verkeerde pincode ingeven, maakt het staafje helemaal ontoegankelijk. Je moet dan nieuwe pincodes instellen en het schijfje opnieuw formatteren.

1
2
3
Vorig artikelAlienware gaming-pc in compacte behuizing
Volgend artikelPlugSurfing brengt elektrische laadstations in kaart
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.