Home Bedrijven

USB-geheugenstick met plug-and-play beveiliging

5
59
De iStorage datashur is een usb 3.0 2.0 geheugenstaafje met geïntegreerde AES-256 encryptie. Je hebt dus geen aparte software nodig om er sterk beveiligde data op te bewaren. Wij hebben het getest.

Het Britse bedrijf iStorage is gespecialiseerd in geëncrypteerde schijven en geheugenstaafjes. Bijzonder is dat ze allemaal met een pincode werken en dus voorzien zijn van een numeriek toetsenbordje. Zo is er de diskGenie, een klein extern usb-schijfje met een numeriek toetsenbordje om de geïntegreerde 256-bit AES-encryptie mee te activeren. Nu brengt het bedrijf ook een nog compactere geheugenstick uit, de datashur, met hetzelfde beveiligingssysteem.Istorage datashur

 
Sterke, maar gebruiksvriendelijke beveiliging

De datashur is met zijn 6,5cm iets langer dan een gewoon geheugenstaafje. Dat is nodig om voldoende plaats te geven aan het numeriek toetsenbordje en enkele status-leds. Achter die eenvoudige, voor iedereen begrijpbare interface zit wel hardwarematige hardwarematige 256-bit AES versleuteling die NIST, CESG en CCTM geaccrediteerd is. De beveiliging werkt met elk besturingssysteem dat usb 2.0 of 3.0 ondersteunt. Ook als de geheugenstick uit elkaar gehaald wordt, blijven de gegevens die erop staan versleuteld. De datashur is verkrijgbaar in 4GB, 8GB en 16GB. Wij hebben de kleinste versie getest. Het staafje uit elkaar halen is trouwens niet zo eenvoudig. De stevige aluminium behuizing is extra beschermd tegen manipulatie van buitenaf en is ook bestand tegen stof en waterdruppels.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.