LaPlug deelt usb-schijven draadloos

0
32
LaPlug van Lacie is een compact draadloos kastje waarmee je gegevens op een usb-schijf of usb-geheugenstaafje draadloos deelt thuis of onderweg. De LaPlug ondersteunt multimediastreaming en gecentraliseerde back-ups.

Met de LaCie LaPlug tover je elke usb 2.0-schijf of -stick om in een draadloze netwerkschijf. Je kunt ook een usb-printer op de LaPlug aansluiten en die delen via het netwerk. Die printer moet dan wel de PostScript-printertaal ondersteunen: de meeste multifunctionals en fotoprinters kun je dus niet via de LaPlug over het netwerk delen. Naast draadloze WiFi heeft de LaPlug ook een Gigabit Ethernet-aansluiting, zodat je hem ook met behulp van de meegeleverde netwerkkabel op je thuisnetwerk kunt aansluiten. Het zwarte kastje is klein (11,9×11,9×3,7 cm) en licht (300g) genoeg om overal mee te nemen, zodat je ook op reis of op bezoek gegevens met anderen kunt delen via een netwerk. Lacie LaPlugDe LaPlug is compatibel met UPnP en DLNA, zodat de gegevens ook bereikbaar zijn vanaf tv’s, mediaspelers en gameconsoles zoals de Xbox 360 of de PS3. Op die manier kun je overal in huis muziek of video streamen. Back-ups kun je maken via de meegeleverde back-upsoftware, maar de LaPlug ondersteunt ook Apple Time Machine voor back-ups, net zoals hij iTunes ondersteunt voor het streamen van muziek. De LaPlug heeft in totaal vier usb-poorten. Aangesloten schijven of sticks moeten geformatteerd zijn in FAT32, NTFS, HFS of HFS+ (al dan niet ‘journaled’). De LaCie LaPlug kost 80 euro.

Foto van LaCie
Website: LaCie België Website: LaCie Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelAxis netwerkcamera’s voor locaties met sterk wisselende lichtinval
Volgend artikelNieuwe techniek vermindert batterijverbruik smartphones
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.