Snellere versie van slanke Xperia arc Android smartphone

7
22
Sony Ericsson kondigde de Xperia arc S al eind augustus aan, maar de Anroid smartphone is nu ook te koop. De arc S bouwt verder op het slanke ontwerp van de eerder door ons geteste Xperia arc, die toen erg in de smaak viel.

De Sony Ericsson Xperia arc S is qua design volledig vergelijkbaar met de Xperia arc met een 4,2-inch Reality display met Mobile BRAVIA Engine en meet tevens 125 x 63 x 8,7 mm. Maar deze smartphone draait met een 1,4 Ghz Qualcomm Snapdragon MSM8255 processor (de arc heeft een 1 GHz processor) en heeft naast de 8.1 megapixel camera op de achterzijde ook een camera op de voorzijde voor videochatten (update: zie reacties). Ook het besturingssysteem verschilt: de arc S werkt met de recentste versie van het Android OS, met name Android Gingerbread 2.3.4 (maar Xperia arc gebruikers kunnen het besturingssysteem updaten naar deze nieuwste versie).

Sony Ericsson Xperia arc S

Sony Ericsson Xperia arc S (© ; licentie: )


De Xperia arc S ondersteunt ook Sony’s 3D sweep panoramatechnologie (in de review van de Xperia arc schreef de recensent: “Jammer dat Sony’s (nieuwe) Sweep Panorama niet is opgenomen in de Xperia arc. Dat had het plaatje compleet gemaakt.”) De arc S biedt ook toegang tot de diensten van het Sony Entertainment Network met onder meer Music Unlimited, dat voor einde 2011 wordt geïntroduceerd in België en Nederland.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony Ericsson Xperia arc S heeft een adviesprijs van € 429 en is beschikbaar in de kleuren Puur wit, Nachtblauw, Mistzilver of Glanzend zwart.

Foto van Sony Ericsson
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelFull HD led-schermen voor op kantoor
Volgend artikelApp maakt oude ogen nieuw
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Beste Rudy,

    Het upgraden kan op twee manieren bij de Xperia arc. De meest voor de hand liggende manier is via het toestel zelf. Hiervoor kan je het toestel best verbinden met een wifi-netwerk en moet je het toestel van stroom voorzien mbv de meegeleverde adapter. Een tweede manier is via de software PC Companion (hiermee heb ik zelf geen ervaring). Beide manieren worden echter helder omschreven in de Nederlandstalige handleiding die je kan downloaden op de support site van Sony Ericsson. http://dl-www.sonyericsson.com/cws/download/1/974/775/1317385340/LT15i__UG_NL_1248-1690_3.pdf
    Op bladzijdes 112 en 113 kan je hierover meer uitleg vinden.

    Een backup moet je inderdaad nemen als je geen data wil verliezen. Zelf heb ik hiermee geen echte ervaring, maar in de Android Market lees ik heel wat positieve reacties over ‘Sprite backup’. Deze applicatie is helaas niet gratis. Android apps moeten wel opnieuw geïnstalleerd worden, maar de instellingen kan je mee in de backup opnemen.

    Hopelijk heb ik je hiermee op de goede weg gezet!

    Mvg
    Nick

  2. “…Gingerbread 2.3.4 (maar Xperia arc gebruikers kunnen het besturingssysteem updaten naar deze nieuwste versie)….”

    Hoe doe je dat? Heb al enkele fora geraadpleegd en blijkbaar gaat de upgrade niet automatisch en handmatig is niet eenvoudig voor een leek…

    Je moet eerst een backup maken… hoe doe je dat?
    Als je geen backup maakt, ben je dan bijv. al je android apps kwijt?

  3. Heleboel fouten in dit artikel!

    Ten eerste Arc S heeft helemaal geen front camera voor video chatten. Dat is de licht sensor dat je ziet!
    Na de nieuwe firmware update (4.0.2.A.0.42) kunnen de gewone Arc’s ook gebruik maken van de 3D/panorama
    shoot!

    Mvg,

    SK

    • Op de website van Sony Ericsson http://goo.gl/RHba4 staat bij de specificaties vermeld: “Google Talk™ videogesprekken
      Maak videogesprekken door middel van de frontgerichte camera en Google Talk™ inside.”
      En de arc S heeft standaard 3D sweep panorama aan boord, de arc had dat niet. Inderdaad kun je de firmware van de arc updaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.