Niet zomaar een gewone DECT-telefoon

4
255

Andere functies
De MT-F heeft niet zomaar een kleurenscherm. Als je wil kun je een eigen afbeelding als achtergrond op het scherm van de handset plaatsen. Dat doe je in het menu van de FRITZ!Box. Elke vierkante jpg-afbeelding kan dienen. Via de router kun je ook allerlei informatie op de handset zetten: e-mail, rss-feeds, podcasts en internetradio’s. E-mail kun je opvragen via POP3. Je kunt als je wil zelfs e-mails beantwoorden via de headset, al is het natuurlijk lastig typen op het cijfertoetsenbord. Je kunt ook een extra pincode instellen zodat alleen bevoegden toegang hebben tot de e-mail. Als geconfigureerde rss-feeds afbeeldingen bevatten, worden die ook weergegeven op het scherm van de telefoon. Internetradio’s moeten uitzenden in de formaten pls, m3u of mp3 als je ze wil beluisteren op de MT-F.

Instellingen voor de MT-F in het menu van de FRITZ!Box 7390

Instellingen voor de MT-F in het menu van de FRITZ!Box 7390 (© ; licentie: )

Je kunt desgewenst de WLAN-functie van je FRITZ!Box bedienen vanop de  handset. Je kunt de draadloze verbinding in- en uitschakelen of de gasttoegang van de router in- en uitschakelen. Ook is het mogelijk nummers door te schakelen naar een ander nummer, of een conferentiegesprek met maximaal drie deelnemers te houden (2 interne en een externe of een interne en twee externe bellers). Verder kun je twee handsets als babymonitor gebruiken (een die het geluid opneemt en een andere waarmee je luistert). Ten slotte kun je ook de ingebouwde of externe antwoordapparaten van de FRITZ!Box bedienen via de handset.

1
2
3
4
Vorig artikelVerstuur tekeningen op papier via usb naar pc of Mac
Volgend artikelNASA laat je het zonnestelsel verkennen als in een videogame
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Zeer fijne telefoon. Heb hem sinds kort ook en vind de extra functies ook zeer fijn. Vooral de babymonitor is ook wel een handige toevoeging.

    • Hoeveel meter bereik heb je als je twee DECT telefoons als babyfoon gebruikt? Of is dat niet relevant, omdat de ene telefoon de andere belt, als de baby geluid maakt?

  2. Dank je wel voor de heldere uitgebreide review! Ik wil binnenkort ook een Fritz!Fon aanschaffen.
    De enige twijfel die ik heb is welke; de door jou behandelde MT-F of de C3 ( http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZFon/FRITZFon_C3/index.php ) . De C3 is iets goedkoper, maar heeft wel een scherm met minder oplossend vermogen (160×128 vs 240×320 pixels) en geen externe headset aansluiting. Hij ziet er daarentegen wel, naar mijn persoonlijke voorkeur, moderner uit en heeft ‘normale’ batterijen ipv een accu. In elk geval hartelijk bedenk voor het overtuigen dat het een geweldig product is;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.