Niet zomaar een gewone DECT-telefoon

4
254

De menugestuurde bediening is eenvoudig en vanzelfsprekend. Hou er wel rekening mee dat de MT-F geen Nederlandstalige menu’s aan boord heeft.

Ingebruikname
Als je een FRITZ!Box hebt, kun je de MT-F registreren via een wizard in het DECT-menu van de router. Die test zelfs of de verbinding werkt door de telefoon na de registratie te laten rinkelen. Eenvoudiger kan het niet. Gebruik je de handset met een andere DECT-server dan moet je uiteraard de instructies van die server volgen. Het registratiemenu van de MT-F handset is in elk geval eenvoudig te vinden en te bedienen, iets wat bij veel goedkopere DECT-handsets niet altijd het geval is.

DECT-functies
De MT-F ondersteunt de nieuwste DECT-standaarden, waaronder DECT-GAP (= compatibiliteit met apparatuur van andere fabrikanten), CAT-iq (= hogere geluidskwaliteit bij internettelefonie via DECT) en DECT Eco. Die laatste functie is interessant voor gebruikers die zich zorgen maken over de straling in huis. Ze schakelt immers het DECT-radionetwerk uit als de handset (of alle handsets indien er meerdere zijn) in slaapstand gaan. Uiteraard moet de basis of DECT-server ook Eco ondersteunen, maar dat is het geval bij de FRITZ!Box-routers. Ook moeten alle aangesloten handsets zonder uitzondering de Eco-modus ondersteunen; anders blijft het radionetwerk permanent in de lucht.

MT-F met 7270 Fritz!BOX-router

MT-F met 7270 Fritz!BOX-router (© ; licentie: )

De DECT-server in de FRITZ!Box-routers kan daarnaast ook nog de zendkracht van de DECT-radio verminderen. Als je die optie instelt, daalt wel het bereik van de DECT-handsets tot een meter of tien maximaal (50-tal meter normaal) van het basisstation. Maar als je toch altijd in de buurt van je router telefoneert, kun je met die optie de straling nog verder verminderen.

1
2
3
4
Vorig artikelVerstuur tekeningen op papier via usb naar pc of Mac
Volgend artikelNASA laat je het zonnestelsel verkennen als in een videogame
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Zeer fijne telefoon. Heb hem sinds kort ook en vind de extra functies ook zeer fijn. Vooral de babymonitor is ook wel een handige toevoeging.

    • Hoeveel meter bereik heb je als je twee DECT telefoons als babyfoon gebruikt? Of is dat niet relevant, omdat de ene telefoon de andere belt, als de baby geluid maakt?

  2. Dank je wel voor de heldere uitgebreide review! Ik wil binnenkort ook een Fritz!Fon aanschaffen.
    De enige twijfel die ik heb is welke; de door jou behandelde MT-F of de C3 ( http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZFon/FRITZFon_C3/index.php ) . De C3 is iets goedkoper, maar heeft wel een scherm met minder oplossend vermogen (160×128 vs 240×320 pixels) en geen externe headset aansluiting. Hij ziet er daarentegen wel, naar mijn persoonlijke voorkeur, moderner uit en heeft ‘normale’ batterijen ipv een accu. In elk geval hartelijk bedenk voor het overtuigen dat het een geweldig product is;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.