NASA laat je het zonnestelsel verkennen als in een videogame

0
46
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA lanceert een gratis 3D webapp waarmee je ons zonnestelsel verkent zoals in een computergame.

Met NASA’s nieuwe webapp “Eyes on the Solar System“ verken je het zonnestelsel in drie dimensies. De webapp gebruikt technologie zoals we die kennen uit videogames, waardoor je je gezichtspunt zelf kunt bepalen. Je kunt dus bijvoorbeeld op de maan “gaan staan” en het zonnestelsel vanuit dat gezichtspunt in 3D verkennen. De app bevat gedetailleerde 3D-weergaves van alle bekende planeten, asteroïden en de zon. Ook alle NASA-ruimtevaarttuigen die momenteel in het zonnestelsel rondvliegen zijn in de app geïntegreerd. De webapp vereist de Web Player voor Mac of PC van Unity Technologies, die je eerst gratis moet downloaden en installeren. Daarna kun je Eyes on the Solar System installeren.

NASA’s Eyes on the Solar System

NASA’s Eyes on the Solar System (© ; licentie: )


De app is momenteel nog in bètaversie, maar bij ons werkte ze perfect in Chrome op een niet al te recente desktopcomputer met Windows Experience Index van 3,6 (32-bit Win7 Professional, 4 GB geheugen, Intel Core 2 6600 CPU aan 2,4 GHz en Nvidia Quadro NVS 440 videokaart). Het duurt wel enkele seconden voor de app geïnitialiseerd is en je moet ook eerst je browser herstarten, al word je dat niet verteld. Vergeet de app niet in full screen te zetten, voor een spectaculair resultaat.

Vorig artikelNiet zomaar een gewone DECT-telefoon
Volgend artikelDraadloze accessoires voor iPad, iPhone en iPod Touch van Logitech
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.