Niet zomaar een gewone DECT-telefoon

4
255

Autonomie
De verwisselbare Li-ion batterij van 750 mAh houdt het tot zes dagen uit in standby en biedt tot vijf uur spreektijd. Het eerste kunnen we bevestigen, het tweede niet omdat we niet zolang achtereen gebeld hebben. De autonomie hangt natuurlijk ook af van je gebruik. Als je bijvoorbeeld regelmatig naar internetradio’s luistert via de MT-F loopt de batterij natuurlijk sneller leer.

Nieuwe firmware FRITZ!Box 7390 en 7270
Eind augustus verscheen een nieuwe firmware voor de onlangs door ons geteste FRITZ!Box Fon WLAN 7390. Ook voor diens voorganger de Fritz!Box Fon WLAN 7270 is er sinds eind juli nieuwe firmware uit. Als je de MT-F DECT-handset gebruikt in combinatie met die router dan is het raadzaam die firmware-update te installeren (via het menu System, Firmware update). Het tonen van afbeeldingen in rss-feeds is bijvoorbeeld pas mogelijk met de nieuwe firmware. Voortaan kun je ook je eigen mp3’s als ringtones gebruiken op de MT-F. De MT-F werkt nu ook sneller. Bovendien kun je nu in totaal drie alarmen plaatsen op de handset.
Naast deze en andere verbeteringen van de DECT-functies zijn er ook nog andere nieuwigheden. Ze allemaal opnoemen zou ons te ver leiden, maar de volledige ondersteuning voor IPv6 en de nieuwe kinderbeschermingsfuncties zijn toch het vermelden waard.

FRITZ!Box 7390 Child Protection

FRITZ!Box 7390 Child Protection (© ; licentie: )

IPv6 is voor gewone gebruikers voorlopig minder belangrijk, maar het is toch al leuk dat deze router nu de nieuwe ip-standaard helemaal ondersteund. (Meer over IPv6.) De nieuwe kinderbeschermingsfuncties laten je toe om websites te filteren per op de router aangesloten apparaat. Je vindt de nieuwe opties in het menu Internet, Filters, waar nu een tab “Child Protection” is bijgekomen. Per aangesloten apparaat kun je zowel websites als applicaties (bijvoorbeeld bittorrent) filteren, desgewenst op bepaalde dagen en/of uren.

Conclusie
De AVM Fritz! FRITZ!Fon MT-F is de perfecte dect-telefoon om te gebruiken in combinatie met een AVM Fritz! router met ingebouwd DECT-basisstation. Hij werkt natuurlijk ook samen met DECT-basisstations van andere merken, maar dan mis je de vele extra’s die deze handset biedt in combinatie met een AVM-router. Dan is hij trouwens ook te duur. Maar samen met een FRITZ!Box is dit wel een erg interessante DECT-handset die in dat geval omwille van de extra mogelijkheden zijn prijs van 79 euro wel waard is. Alleen jammer dat de MT-F geen Nederlands spreekt.

(88/100)

Adviesprijs
€ 79.
Foto van AVM
Website: AVM Duitsland Website: AVM België Website: AVM Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelVerstuur tekeningen op papier via usb naar pc of Mac
Volgend artikelNASA laat je het zonnestelsel verkennen als in een videogame
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Zeer fijne telefoon. Heb hem sinds kort ook en vind de extra functies ook zeer fijn. Vooral de babymonitor is ook wel een handige toevoeging.

    • Hoeveel meter bereik heb je als je twee DECT telefoons als babyfoon gebruikt? Of is dat niet relevant, omdat de ene telefoon de andere belt, als de baby geluid maakt?

  2. Dank je wel voor de heldere uitgebreide review! Ik wil binnenkort ook een Fritz!Fon aanschaffen.
    De enige twijfel die ik heb is welke; de door jou behandelde MT-F of de C3 ( http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZFon/FRITZFon_C3/index.php ) . De C3 is iets goedkoper, maar heeft wel een scherm met minder oplossend vermogen (160×128 vs 240×320 pixels) en geen externe headset aansluiting. Hij ziet er daarentegen wel, naar mijn persoonlijke voorkeur, moderner uit en heeft ‘normale’ batterijen ipv een accu. In elk geval hartelijk bedenk voor het overtuigen dat het een geweldig product is;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.