Nokia smartphones met nieuw Symbian Belle OS

0
52
Nokia 700 en 701

Nokia 700 en 701 (© ; licentie: )

Nokia introduceert twee smartphones met de nieuwste versie van het Symbian besturingssysteem. Symbian Belle biedt onder andere meer startschermen en een snellere browser.

De Nokia 700 en Nokia 701 smartphones zijn beide uitgerust met Symbian Belle, de laatste update van Nokia’s mobiele besturingssysteem. Nokia zal op termijn stoppen met Symbian, maar wellicht zal het nog tot 2013 toestellen bouwen met het besturingssysteem. Symbian Belle vergroot het aantal startschermen van drie naar zes om meer applicaties en diensten direct te tonen. Je kan Live widgets instellen in verschillende groottes en Belle heeft ook een pull down-menu en een takenbalk die toegang biedt tot meldingen van elk van de startschermen. De Symbian-browser is volgens Nokia drie keer sneller met het weergeven van content. Symbian Belle biedt ook ‘single-tap’ NFC pairing & sharing. Je kan hiermee een smartphone koppelen aan NFC-randapparatuur, zoals speakers of hoofdtelefoon, en contacten, video’s en beelden delen met andere NFC-smartphones. Zowel de Nokia 700 als de Nokia 701 ondersteunen dit. Nokia introduceert trouwens ook de Nokia Essence Bluetooth Stereo-koptelefoon die ook NFC ondersteunt.

Nokia 700
De Nokia 700 is de meest compacte Symbian smartphone van Nokia. Hij meet 110 x 50,7 x 9,7 mm en weegt 96 gram. De Nokia 700 heeft een 1 GHz-processor, een 3,2-inch AMOLED ClearBlack-scherm en 2 GB intern geheugen dat je kan uitbreiden met een microSD-kaart tot 32 GB. De smartphone heeft een 5 megapixl camera met led-flits en kan HD-video opnemen.

Nokia 701
De Nokia 701 is gebaseerd op het ontwerp van de Nokia C7 en bevat een 1 GHz-processor, een 3,5-inch ClearBlack-scherm, een 8-megapixel camera met dubbele led-flits en 2 x digitale zoom. Daarnaast beschikt dit toestel over een tweede camera aan de voorzijde en kan het HD-video’s opnemen. Bovendien heeft de Nokia 701 8 GB intern geheugen dat is uit te breiden tot 32 GB met een microSD-kaart. Volgens Nokia heeft de Nokia 701 het meest heldere scherm dat momenteel in de markt beschikbaar is.

Prijs en beschikbaarheid
De Nokia 700 heeft een adviesprijs van € 340. De adviesprijs van de Nokia 701 bedraagt € 360. De Nokia Essence Bluetooth Stereo-koptelefoon kost € 129.

Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNieuw topmodel in Sony’s NEX-camerareeks met verwisselbare lens
Volgend artikelKoptelefoon met fel licht tegen winterdepressies
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.