Nieuw topmodel in Sony’s NEX-camerareeks met verwisselbare lens

0
53
Sony NEX-7

Sony NEX-7 (© ; licentie: )

Sony voegt een high-end model toe aan de NEX-reeks spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen met een 24 megapixel APS-C CMOS sensor.

De NEX-serie digitale camera’s van Sony bieden de functionaliteit van een spiegelreflexcamera in een behuizing niet (veel) groter dan die van een compactcamera. Eerder dit jaar werd de serie al uitgebreid met de NEX-C3, nu kondigt de fabrikant niet alleen een opvolger aan voor de NEX-5, maar introduceert het met de NEX-7 ook een nieuw topmodel.
De Sony NEX-7 heeft een behuizing in magnesiumlegering. De hybride camera is uitgerust met een Exmor APS HD CMOS-sensor met een resolutie van 24,3 effectieve megapixels en Sony’s BIONZ-beeldverwerkingsprocessor. De afdrukvertraging zou volgens Sony nauwelijks 0,02 seconden bedragen en dat zou de NEX-7 de snelste digitale camera met verwisselbaar objectief op de markt maken. De snelle AF wordt nog verbeterd door het nieuwe Object Tracking dat de scherpstelling vergrendeld houdt op een geselecteerd doel, zelfs als het door het beeld beweegt. De gevoeligheid van de camera reikt van ISO 100 tot 16.000.
Sony gaf de NEX-7 ook een nieuwe bediening. De TRINAVI-bediening bestaat uit twee draaiknoppen bovenop de camera aangevuld met een bedieningswieltje. Met de navigatieknop doorloop je snel de diverse opnamemodi. De camera heeft ook een nieuwe elektronische zoeker. De XGA OLED Tru-Finder biedt een heldere, gedetailleerde en contrastrijke weergave van zowel foto’s als video’s, met een quasi 100% framebereik en een breed gezichtsveld en kan volgens Sony wedijveren met de professionele optische zoekers. Naast de zoeker heeft de NEX-7 een Xtra Fine LCD-scherm van 7,5 cm (3-inch). Het scherm is kantelbaar tot 90° naar boven of 45° naar beneden.
De NEX-7 kan ook AVCHD Full HD-films maken met een stereogeluid en ondersteunt het nieuwe AVCHD Progressive formaat (versie 2.0). Je kan framesnelheden van 50p of 25p selecteren en net als bij gewone foto’s kan je met Object Tracking een onderwerp selecteren voor een accurate continue scherpstelling, ook als het onderwerp in beweging is. Manuele scherpstelling is nu ook mogelijk bij video-opnames.
In modus Speed Priority legt de NEX-7 snel bewegende actiebeelden vast tegen een snelheid tot 10 beelden per seconde. Net als bij de NEX-C3 biedt de NEX-7 de Picture Effect-modi om artistieke effecten ‘in de camera’ te creëren. Je beschikt over 11 modi en 15 effecten waaronder de nieuwe HDR Painting, Soft Focus, Miniature en Rich-Tone Mono. En verder is er ook nog een uitgebreid gamma andere artistieke beeldfuncties zoals 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR en de modi Handheld Twilight en Anti Motion Blur.
Nieuw bij de NEX-7 is een zelfvergrendelende accessoireschoen voor diverse accessoires, zoals de HVL-F58AM, F43AM en F20AM flitsers, de HVL-MT24AM dubbele macroflitserkit en het CLM-V55 clip-on lcd-scherm. De Sony NEX-7 meet 119,9 x 69,9 x 42,6 mm en weegt 350 gram.

Prijzen en beschikbaarheid
Sony NEX-7B body (zwart): € 1.200
Sony NEX-7KB body (zwart) en 18-55mm lens: € 1.350 EUR
Sony LA-EA2 A-mountadapter: € 380
Sony LCS-ELC7 lederen hoes: € 220

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCurve smartphones met nieuw BlackBerry 7 besturingssysteem
Volgend artikelNokia smartphones met nieuw Symbian Belle OS
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.