Sony NEX-C3 digitale camera

Nieuw model in Sony’s NEX-serie camera’s

0
Sony NEX-C3

Sony NEX-C3 (© ; licentie: )

Sony kondigt de NEX-C3 aan, een nieuw model in de reeks spiegelloze camera’s dat een kleinere behuizing en een grotere sensor heeft dan zijn voorganger.

De NEX-serie digitale camera’s van Sony bieden de functionaliteit van een spiegelreflexcamera in een behuizing niet (veel) groter dan die van een compactcamera. Je kan de camera’s gebruiken met verschillende objectieven. De nieuwe NEX-C3 heeft een Exmor APS HD CMOS-sensor met 16,2 effectieve megapixels (tegenover 14,2 megapixels voor de NEX-3 en NEX-5 modellen). Het metalen camerahuis is kleiner dan bij de NEX-3 en weegt met 225 gram ook bijna 6% minder. De NEX-C3 kan video opnemen 720p HD. De camera heeft een 3-inch lcd-scherm met 921.600 pixels. Je kan het scherm ook naar boven en naar beneden klappen. De batterij zou volgens Sony ook betere prestaties leveren en 20 procent meer foto’s op een acculading kunnen maken.
De NEX-C3 biedt een nieuwe, in de camera geïntegreerde ‘Picture Effect’-instelling. Tijdens de opnames kan je effecten, zoals Retro Photo, High-key, Toy Camera en Posterisation, toevoegen aan foto’s of HD-video’s die je vooraf kan bekijken op het camerascherm. Vanaf 20 juni is er voor de NEX-5- en NEX-3-camera’s een firmware-upgrade beschikbaar die de nieuwe ‘Picture Effect’-functie toevoegt.

De Sony NEX-C3 is beschikbaar in zwart en zilver in verschillende kits:
NEX-C3A € 580 body + 16 mm objectief (vanaf aug 2011)
NEX-C3K € 630 body + 18-55 mm objectief (vanaf aug 2011)
NEX-C3D € 730 body + 16 mm + 18-55 mm objectieven (vanaf aug 2011)

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.