Sensationele smartphone ontbeert degelijke camera

0
40
HTC voegt regelmatig nieuwe smartphones toe aan haar gamma. Bijna alle nieuwe HTC smartphones maken gebruik van het populaire Android-besturingssysteem. Zo ook de nieuwe HTC Sensation. Het toestel beschikt bovendien over een 1,2 GHz dual core processor en 768 MB ram-geheugen. Wij onderwierpen het toestel aan een test en bespreken de belangrijkste kenmerken van deze smartphone.

HTC werd opgericht in 1997 door Cher Wang en Peter Chou. In de beginjaren ontwikkelde HTC toestellen voor mobiele netwerkaanbieders. Op die manier wist het bedrijf naam te maken en begon het in 2006 onder de eigen merknaam ‘HTC’ toestellen aan te bieden. De missie van HTC luidt als volgt: “HTC’s missie is de meest innovatieve leverancier van mobiele informatie en communicatietoestellen te worden via een design dat iets toevoegt, fabricageprocessen van wereldklasse en logistieke en dienstverlenende capaciteiten”. HTC is dus heel ambitieus.

In de doos
We ontvangen bij ons testexemplaar van de HTC Sensation een 100 – 240V netlader en een µUSB-kabel. De batterij was reeds geplaatst in het toestel, net als het meegeleverde 8 GB µSD-kaartje.

HTC Sensation

HTC Sensation (© ; licentie: )

Bij het retail verkoopspakket hoort ook nog een 3,5 mm stereo-headset en een snelstartgids, maar die ontbraken bij ons testexemplaar.

Design
Bijna de hele voorzijde van de HTC Sensation wordt in beslag genomen door het 4,3” grote touchscreen met qHD-resolutie (540 x 960). Rondom het scherm zit een glanzende, zwarte rand verwerkt. Net onder het scherm, in de zwarte rand, zien we vier aanraakgevoelige Android-toetsen (home, menu, terug, zoeken). Net boven het scherm vinden we de nabijheidssensor, de luidspreker, een meldings-LED en een secundaire VGA-frontcamera. De bovenzijde van het toestel biedt dan weer plaats aan een 3,5 mm headset-aansluiting en de aan/uit-knop. Op de linkerzijde van de HTC Sensation vinden we de volumetoetsen en een µUSB-aansluiting.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelPioneer AV-receivers bestuurbaar met iPhone en iPad
Volgend artikelKingston Solid State Drive voor hoge prestaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.