Veelzijdig inzetbare Powerlines presteren goed

0
103

Testopstelling
We gaan uit van een real-life testopstelling waarbij we de Hercules ePlug 200 V2 aansluiten op onze router in de berging en de Hercules ePlug 200 HD gebruiken om in onze werkruimte drie toestellen te voorzien van internet- en netwerktoegang. Concreet sluiten we op de Hercules ePlug 200 HD een Sonos ZonePlayer S5, een desktop en een notebook aan.

De Hercules ePlug 200 HD beschikt wel over een ingebouwd stopcontact. Je verliest dus geen stopcontact waar je deze adapter installeert!.

De Hercules ePlug 200 HD beschikt wel over een ingebouwd stopcontact. Je verliest dus geen stopcontact waar je deze adapter installeert!. (© ; licentie: )

Encryptie
De adapters zijn vanuit de fabriek voorzien van eenzelfde wachtwoord, zodat deze direct uit de doos werken en dus een Powerline-netwerk vormen. Via de verbindingsknopjes op de adapters kan je zelf op eenvoudige wijze een willekeurig gekozen wachtwoord genereren. Daartoe houden we op de Hercules ePlug 200 V2 het verbindingsknopje langer dan 15 seconden ingedrukt. Nu moeten we wachten tot de adapter terug is opgestart. We drukken vervolgens twee tot vier seconden op de verbindingsknop van de Hercules ePlug 200 V2 en doen hetzelfde bij de Hercules ePlug 200 HD Powerline-adapter. Hiermee is het nieuwe wachtwoord ingesteld op de twee adapters. De Hercules ePlug 200 HD Duo Powerline-adapters maken gebruik van 128-bits AES encryptie. Tenminste dit staat zo gedrukt op de doos, maar in de handleiding lezen we ‘DES 128-bit’. We gaan ervan uit dat Hercules de huidige standaard (Advanced Encryption Standard, kortweg AES) toepast en dat dit een drukfout is in de handleiding.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDraagbare projector
Volgend artikelChinezen bouwen illegaal World of Warcraft themapark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.