Nieuwe legale streamingwebsite voor muziekliefhebbers

0
80

Je kan in de gratis versie de muziek alleen pauzeren, een volgend nummer kiezen en het volume regelen. Vooruitspoelen of een vorig nummer kiezen, kan niet. Dit is logisch, want door de playlist bladeren is hetzelfde principe als muziek op aanvraag. Ook de concurrentie staat niet stil! Spotify is een bedrijf dat een gelijkaardige dienstverlening aanbiedt. Spotify is vooralsnog niet beschikbaar in België, maar wel in Nederland. Wanneer de dienst beschikbaar zal zijn in ons land is niet bekend.

We7 Aanvraag

We7 Aanvraag (© ; licentie: )

Reclame
Het hele concept van We7 is gebaseerd op advertenties. Dankzij de reclameboodschappen kan We7 op legale wijze kosteloos muziek aanbieden. We vonden vooral dit zinnetje uit het privacybeleid zeer interessant: “We7 kan uw privéprofielgegevens delen met adverteerders en andere derde partijen en gebruikersinformatie op niet-persoonlijk identificeerbare wijze analyseren om de gebruikers daarmee te voorzien van doelgerichte advertenties, producten en diensten.” Met andere woorden kan bijvoorbeeld je geboortedatum worden gebruikt om reclame te bieden die gericht is op jouw leeftijdsgroep. De reclame op de website ervaren we niet als storend. Tussen een aantal nummers wordt ook even de slogan van een bekende hamburgerketen afgespeeld. In praktijk zal je op een gewone, conventionele radiozender meer reclame te horen krijgen dan bij We7!

Conclusie
We7 is een zeer goed initiatief, zowel voor de artiesten als de luisteraars. De gebruikersinterface is zeer intuïtief opgevat. De 50 nummer aanvragen zijn vrij beperkt, maar hopelijk wordt dit binnenkort gecompenseerd door een betalende service die deze beperking niet kent. Het businessmodel van We7 is gebaseerd op advertenties. Dankzij die advertenties kan We7 gratis muziek aanbieden en dit terwijl de artiesten toch het geld ontvangen waar ze recht op hebben. Op die manier vervult het bedrijf ook een belangrijke maatschappelijke rol.

(80/100)

1
2
3
4
5
Vorig artikelEen game om pasta te leren draaien
Volgend artikelLaptop toont 3D-beelden zonder bril

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.