www.notfound.org

404-foutpagina’s gebruikt om vermiste kinderen op te sporen

0
Het project NotFound van Missing Children Europe en Child Focus wil websites aansporen hun 404-foutpagina’s een nuttiger functie te geven door er opsporingsberichten voor vermiste kinderen op te vermelden.

Sommige websites geven hun webpagina met 404-foutmelding een kwinkslag, maar bij het merendeel van de websites wordt bij dode links of foute url’s de droge standaard melding getoond dat de pagina niet is gevonden.

Missing Children Europe en Child Focus willen deze webpagina een nobeler bestaansrecht geven. De organisaties roepen elk bedrijf en elke persoon met een website op om op hun 404-foutpagina opsporingsberichten te tonen van vermiste kinderen. Hiervoor dienen ze enkel een bestand te downloaden via www.notfound.org en de code te integreren in de website. De iframe-code kan je ook rechtstreeks kopiëren van de NotFound website en in de code van de 404-pagina van je eigen website plakken.

De 404-foutpagina toont daarna in een willekeurige volgorde berichten en foto’s van verdwenen kinderen, waarbij het zowel gaat om recente verdwijningen als om kinderen die al lange tijd vermist worden. Zo zorgt het project er meteen ook voor dat er aandacht wordt gevestigd op vermiste kinderen die in de vergetelheid dreigen te verdwijnen.

Ook DiskIdee heeft de module toegevoegd aan zijn 404 Not Found foutpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.