Wakend internet-oog van Sitecom

2
287

In gebruikname
Als je een Sitecom-router hebt, kun je de 150N ermee verbindingen met een druk op de knop de achterkant. De 150N ondersteunt echter geen WPS (Wireless Protected Setup) dat je op vele andere routers aantreft. Dus als je zoals wij een router van een ander merk hebt, dien je de 150N met een kabel aan te sluiten. Daarna kun je het meegeleverde Admin-hulpprogramma gebruiken om het ip-nummer van de camera te weten te komen en het configuratiescherm op te starten. De standaard login vind je terug op een stickertje op de achterkant en wijzig je best zo snel mogelijk uit veiligheidsoverwegingen. Met het Admin-programma configureer je optioneel het WiFi-gedeelte van de camera. Dit moet je wel helemaal manueel doen; het Admin-hulpprogramma heeft geen WiFi-scanner in die zelf bijvoorbeeld het SSID en dergelijke detecteert. Eigenlijk configureer je de WiFi-instellingen beter niet via het Admin-programma, want dan werkt het niet, althans toch niet bij ons. Je surft best meteen naar de webinterface en doet de WiFi-configuratie daar, dan werkt het wel. Het is trouwens eenvoudiger zo, want de webinterface heeft wél een WiFi-scanner die automatisch de toegangspunten in de omgeving detecteert.

Sitecom Admin-programma

Sitecom Admin-programma (© ; licentie: )

Webbeheer
Het webbeheer is beschikbaar in het Nederlands en werkt simpel. Via dezelfde interface kun je trouwens ook de beelden bekijken die de camera opneemt. Je kunt ook andere toegang verlenen tot die beelden, al dan niet anoniem. Er zijn vier opties: Status, Camera Setup, Network Setup en Toolbox.

1
2
3
4
Vorig artikelAngry Birds vliegen fysieke wereld binnen (bis)
Volgend artikelDraagbare harde schijf met USB 3.0
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Hallo
    Beschik over Bbox router van belgacom en slaag er niet in om de WL405 aan de praat te krijgen.Kunnen Jullie helpen met richtlijnen voor draadloze aansluiting.
    Met dank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.