Wakend internet-oog van Sitecom

2
287
Sitecom WL-405 Wireless Internet Security Camera 150N

Sitecom WL-405 Wireless Internet Security Camera 150N (© ; licentie: )

De Sitecom Wireless Internet Security Camera 150N is een compacte en betaalbare draadloze bewakingscamera die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om tijdens je vakantie je woning in het oog te houden. We hebben hem getest.

De Sitecom Wireless Internet Security Camera 150N WL-405 kost tussen de 77 en de 100 euro, al naargelang waar je hem koopt. Voor dat geld koop je een compacte WiFi-internetcamera die je met je webbrowser kunt bedienen. Maar deze camera kan ook bewakingsbeelden e-mailen of naar een ftp-server verzenden.
De camera kan opnemen in MPEG4 (naar keuze constant bitrate of variabel bitrate tot 2 Mbps) of MJPEG (in vijf kwaliteitsniveaus) en dit in VGA-, QVGA- of QQVGA-resoluties (dus van 640 x 480 tot 160 x 120 pixels). In al die resoluties kan hij opnemen in 30, 15, 10, 5 of 3 frames per seconde (fps).
De WL-405 detecteert desgewenst bewegingen en ondersteunt ook het Real Time Streaming Protocol (RTSP), dat door nogal wat (bewakings)software wordt ondersteund. Kortom, voor relatief weinig geld koop je een behoorlijke bewakingscamera. Maar werkt het ook allemaal goed? Dat zoeken wij voor je uit in deze test.

In de doos
De 150N wordt geleverd met een compacte externe voeding, een korte Ethernet-kabel, een voetje, een cd met handleidingen en hulpprogramma’s en een meertalige (waaronder ook Nederlands) installatiehandleiding.

1
2
3
4
Vorig artikelAngry Birds vliegen fysieke wereld binnen (bis)
Volgend artikelDraagbare harde schijf met USB 3.0
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Hallo
    Beschik over Bbox router van belgacom en slaag er niet in om de WL405 aan de praat te krijgen.Kunnen Jullie helpen met richtlijnen voor draadloze aansluiting.
    Met dank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.