Creëer je eigen cloud in zes stappen

2
132

Lokaal
Uiteraard is de webinterface handig voor toegang vanop afstand. Op je eigen pc werk je uiteraard liever via een schijfletter om toegang te krijgen tot de Pogoplug Pro. Wij hebben getest met een Windows 7 Professional machine. Om de Pogoplug te installeren op je (lokale) computer, klik je links in de webinterface op de knop ‘Install Pogoplug on your computer’. Wanneer we daarop klikken, krijgen we een lijst waaruit we de Windows applicatie ‘Pogoplug Drive 2.5.5 for Windows’ moeten selecteren en installeren op onze pc. Na de installatie moeten we inloggen met ons e-mailadres en wachtwoord.

PogoPlug Pro lokaal

PogoPlug Pro lokaal (© ; licentie: )

De software vraagt je vervolgens of je foto’s, video’s, documenten en/of muziek automatisch wil kopiëren naar de Pogoplug Pro. Vanaf dat ogenblik zien we de Pogoplug Pro verschijnen in ‘Computer’ en kunnen we de Pogoplug Pro gebruiken als NAS. Deze procedure moet je dan uiteraard wel herhalen op alle pc’s in je netwerk! We voegen een tweede usb-schijf toe aan de Pogoplug Pro. Deze verscheen even later ook in de Pogoplug-schijf in ‘Computer’ van Windows 7. Wanneer je in de instellingen van de software kiest voor ‘Enable multi-drive mode’, verschijnen alle schijven apart in ‘Computer’.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDe dominantie van de doorklik
Volgend artikelGratis virusscanner zonder installatie

2 REACTIES

  1. Het zou een heel handig apparaat zijn, ware het niet dat de Pogoplug het nodig vindt om na elke wijziging van je data een of andere vage indexeeractie uit te voeren. En als dat nou gebeurde met een lage prioriteit, maar nee, je Pogoplug houdt zichzelf lekker bezig en wordt supertraag. Als je pech hebt hangt ook je browser en zelfs Windows Explorer (als je de Pogoplug software hebt geïnstalleerd). Als je maar weinig data hebt dan valt het wel mee, maar als je 1 of meer TB hebt aangesloten dan kan dat indexeren uren en zelfs dagen duren, en dat telkens opnieuw na een simpele wijziging zoals het hernoemen van een mapnaam.
    Je kunt bij de settings aangeven dat je niks wilt indexeren, maar desondanks blijft de Pogoplug druk bezig, soms met de komische vermelding “Processing 0 items”. Het lijkt me een bug, maar zolang ze die niet hebben opgelost kan ik de Pogoplug niet aanraden, althans niet als je er een flinke hoeveelheid data op wilt aansluiten.

  2. Dit is gewoon een computer in de vorm van een NAS die via het internet bereikbaar is. Weliswaar op een gebruiksvriendelijke manier te configueren maar voor de rest niks nieuws. Er bestaan al jarenlang produkten die hetzelfde doen.
    Tegenwoordig wordt alles cloudcomputing genoemd van zodra je er vanuit het internet aan kunt. De auteur vergeet er wel bij te vermelden dat je werkt aan de uploadsnelheid die je van je provider krijgt. En die ligt doorgaans een pak lager dan de downloadsnelheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.