Stijvolle lichtgewicht laptop voor zakelijke gebruikers

0
86

We hebben onze wegingen voor de DiskIdee Prestatie- en Waar-voor-je-geldscores aangepast aan de nieuwe evoluties op hardwaregebied. De scores liggen daardoor lager dan die van de eerder geteste laptops op deze site en zijn niet vergelijkbaar met de oude scores. De Dell Vostro V130 haalt een DiskIdee Prestatiescore van 37/100 en een DiskIdee Waar-voor-je-geldscore van 57/100.

Autonomie en stroomverbruik
De 6-cel Lithium-Ion-batterij van 30 Wh kun je niet zelf verwisselen en is vast ingebouwd. De autonomie valt helaas tegen. Reken niet op meer dan anderhalf uur autonomie bij normaal gebruik.
De externe voeding heeft een sluipverbruik van 0,1 Watt. Tijdens het laden verbruikt de Vostro V130 ongeveer 29 Watt. In werking varieert het stroomverbruik tussen 40 en 48 Watt.

Conclusie
De Dell Vostro V130 is net zoals zijn voorganger de Vostro V13 zeker geschikt voor kantoorwerk en internetgebruik. Dit is geen games-machine, maar dat is ook niet de bedoeling. Ben je op zoek naar een elegante, slanke en lichte notebook met een volwaardig toetsenbord en iets betere prestaties en een hoger gebruiksgemak dan een goedkope netbook dan vind je voor dit geld momenteel wellicht niet veel beters op de markt. Alleen jammer van de beperkte autonomie en de niet-verwisselbare accu. En heb je al een Vostro v13 dan hoef je je niet te haasten met upgraden, want de opvolger presteert zelfs iets slechter dan de oude uitvoering.

(57/100)

Adviesprijs
Het door ons getest exemplaar van de Dell Vostro V130 kost € 784 met één jaar garantie. De goedkoopste uitvoering kost €559.
Foto van Dell Nederland
Website: Bezoek Website
Categorieën: Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Dell België
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelHD mediaspeler met usb 3.0-aansluiting
Volgend artikelVeelzijdige DECT-telefoon
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.