Gebruiksvriendelijke design-NAS van LaCie

0
106

Functionaliteit en beheer
Deze NAS draait een gebruiksvriendelijk Linux-gebaseerd, widget-achtig webbesturingssysteem. Time Machine voor back-ups van Mac-clients wordt ondersteund, maar LaCie levert ook drie cliëntlicenties mee van Intego Backup Manager Pro voor Mac. Voor Windows-gebruikers worden drie cliëntlicenties meegeleverd van Genie Backup Manager Pro. Via de ingebouwde kopieerfaciliteit kan de NAS automatisch back-uppen naar een externe schijf. Behalve een mediaserver, een printserver, een ftp-server en een bittorrent-client zitten er verder geen extra diensten in deze NAS. Het is ook niet mogelijk extra diensten toe te voegen.

LaCie Network Assistant

LaCie Network Assistant (© ; licentie: )

Prestaties
Ons eerste testexemplaar van de 5Big Network 2 gaf helaas de geest tijdens de test. Het tweede exemplaar dat LaCie ons opstuurde, werkte wel. We testten met de Intel NAS Performance Test (NASPT). Deze benchmark voert verschillende applicatiegerichte benchmarks uit. Ze meet niet zoals andere benchmarks puur de transmissiesnelheid van bytes, maar vertelt hoe snel veelgebruikte netwerkapplicaties kunnen werken met de NAS. De twaalf applicatiebenchmarks in NASPT zijn niet allemaal van even groot belang, dus hebben we op de benchmarkresultaten voor elke applicatie een weging toegepast die de DiskIdee NAS Score oplevert.

1
2
3
Vorig artikelSchaalbare NAS biedt tot 45 TB opslag
Volgend artikeliPhone vertaalt woorden in real-time
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.