Schaalbare NAS biedt tot 45 TB opslag

0
60
Synology DiskStation DS1511+

Synology DiskStation DS1511+ (© ; licentie: )

Synology blijft de Network Attached Storage productlijn uitbreiden met nieuwe modellen. De DiskStation DS1511+ is een schaalbare NAS met vijf baaien.

De DiskStation DS1511+ is een hoge performantie-NAS die ruimte biedt voor vijf harde schijven. Met de mogelijke capaciteit van 3 TB voor een harde schijf, kan het systeem tot 45 TB opslagcapaciteit beiden door de NAS uit te breiden met twee Synology DX510 uitbreidingseenheden. Het standaard 1 GB RAM geheugen kan ook uitgebreid worden tot 3 GB om de prestaties te verhogen.
Volgens Synology is de DiskStation DS1511+ in staat om een leessnelheid te halen in RAID 5 configuratie van 197 MB/sec in een Windows omgeving en een schrijfsnelheid van 165 MB/sec. De DS1511+ heeft een 1,8 GHz dual-core processor en verbruikt in volle operatie 68 watt. Besparing van energie is mogelijk dankzij onder meer wake on LAN.

Net zoals de meest recente NAS’en van Synology heeft deze NAS DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0) als besturingssysteem. Het biedt toepassingen en functies op maat van KMO/MKB’s, uitgebreide netwerkprotocolondersteuning en bestandsuitwisseling tussen Windows-, Mac- en Linux-platformen. Bestandstoegang via internet is vereenvoudigd met de versleutelde ftp-server en de webverkenner Synology File Station. De DS1511+ kan ook worden ingezet als opslagoplossing voor gevirtualiseerde servers, zoals VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, and Citrix XenServer (lees ook Zeven innovatieve storage-technologieën voor 2011). De volledige specificaties van de Synology DiskStation DS1511+ vind je via deze link. De adviesprijs bedraagt € 635 (excl. BTW). De adviesprijs van de DX510 uitbreidingseenheid is € 380 (excl. BTW).

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSupportvragen oplossen met Google
Volgend artikelGebruiksvriendelijke design-NAS van LaCie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.