Kristalhelder vergaderen op afstand

0
139

Unified Communications
Wat is Unified Communications (UC) nu eigenlijk? UC is eigenlijk een geïntegreerde vorm van communicatie binnen ondernemingen. Het omvat onder meer e-mail, telefonie, instant messaging, VoIP, SMS, video conferencing,… Ook beschikbaarheidinformatie (presence) speelt een grote rol in het UC-gebeuren. Via de presence-informatie weet je meteen hoe je iemand het eenvoudigste kan bereiken. Het integreren van alle communicatiemiddelen in één pakket kan de productiviteit sterk verhogen. Presence-informatie kent wellicht iedereen. Denk maar aan je status in Windows Live Messenger: ‘beschikbaar’, ‘offline’, enzovoort. Eigenlijk is presence de fundering voor UC. Het heeft immers geen zin om iemand te contacteren als men niet bereikbaar is of gewoonweg geen zin heeft om te communiceren. Microsoft Lync is een voorbeeld van een UC oplossing.

Het integreren van alle communicatiemiddelen in één pakket kan de productiviteit sterk verhogen

De Jabra Speak 410 is compatibel met alle grote aanbieders op het gebied van Unified Communications en VoIP (© ; licentie: )

Microsoft Lync
Microsoft Lync is een nieuwe naam voor de Microsoft producten die vroeger door het leven gingen als Microsoft Communications Server, Microsoft Communications Online en Microsoft Communicator. Microsoft vult het gamma verder aan met Microsoft Lync Web App en Microsoft Lync Online. Organisaties, grote en kleine bedrijven kunnen sinds 1 december 2010 Lync aanschaffen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFluisterstille en energiezuinige NAS
Volgend artikelKrachtige mediaspeler in compact formaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.