LG Optimus One zet betaalbare stap naar Android 2.2

0
72

Categorieën
De LG Optimus One is een snoepreepmodel met afgeronde hoeken. Hij meet 113 x 59 x 13.3 mm en weegt 129 gram. De behuizing heeft een coating waardoor de smartphone minder glanzend is en beter in de hand ligt. Het 3,2-inch scherm biedt een helder beeld met scherpe letters en laat zich ook vlot bedienen met je vingers. Om tekst in te geven heb je de keuze uit het Android querty-toetenbord of het LG telefoontoetsenbord, wat handig is als je gewoon bent om de fysieke toetsen van je oude gsm te gebruiken om berichten te maken. Bovendien telt het toetsenbord minder toetsen waardoor ze groter zijn dan het volledige querty-toetsenbord van Android.

Het metalen accent dat doorloopt over de hele zijkant van het toestel maken van de Optimus One een stijlrijke smarpthone.

Het metalen accent dat doorloopt over de hele zijkant van het toestel maken van de Optimus One een stijlrijke smarpthone. (© ; licentie: )

Bij het hoofdscherm kun je kiezen of je vijf of zeven beginschermen wenst in te stellen. Het biedt meer mogelijkheden bij het organiseren van alle toepassingen op je smartphone. Het hoofdscherm biedt onderaan een menu in een gebogen vorm met pictogrammen die toegang bieden tot de telefoon, de contacten, de apps, de berichten en het internet. Dit menu blijft beschikbaar bij alle vijf of zeven beginschermen. Handig is ook dat je de pagina met apps kan indelen in categorieën die je kan benoemen en ook kan indelen naar keuze. Tot tien categorieën kan je aanmaken. Onlangs bespraken we overigens twintig populaire apps voor mobieltjes; verschillende daarvan kun je ook op de LG Optimus One gebruiken.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDesign telefoon voor professionelen
Volgend artikelE-boeken sturen papier nog niet naar prullenbak
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.