Kleinere en lichtere Readers van Sony

0
50
Sony Reader Touch Edition

Sony Reader Touch Edition (© ; licentie: )

Sony brengt twee nieuwe e-lezers uit die uitgerust zijn met een aanraakscherm en nieuwe functies hebben voor een betere digitale leeservaring.

Sony vernieuwt zijn Readers. Beide e-lezers hebben nu een aanraakgevoelig scherm met verbeterd elektronisch papier. Ze gebruiken E Ink Pearl elektronische papierschermen met hoge contrasttechnologie met zestien grijstinten. De Reader Pocket Edition heeft een aanraakscherm van 5 inch met een resolutie van 800 x 600 pixels en is verkrijgbaar in de kleuren zilver, roze en blauw. De Pocket Reader meet 104,3 (H) x 145 (D) x 8,5 (D) mm en weegt 155 gram. De Reader Touch Edition heeft een aanraakscherm van 6 inch met een resolutie van 800 x 600 pixels. Deze e-lezer heeft ook een sleuf om het interne geheugen uit te breiden tot maximaal 32 GB met Sony’s MemoryStick MS Duo- of SD-geheugenkaarten. De Reader Touch is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en rood, meet 168 (B) x 118,8 (H) x 9,6 (D) mm en weegt 220 gram.
Sony heeft de nieuwe Readers kleiner en lichter gemaakt ten opzichte van de vorige modellen. Beide e-lezers hebben een geheugen van 2 GB. Daarop zijn al twaalf woordenboeken geïnstalleerd. Je kunt nu woorden en zinnen opzoeken in de elektronische versies van de New Oxford American en de Oxford Dictionary of English, naast tien vertalende woordenboeken naar en uit het Engels voor verschillende talen waaronder Nederlands.
Nieuwe functies maken het mogelijk om makkelijker PDF- of persoonlijke documenten te lezen. Documenten die werden opgemaakt voor een standaardpapierformaat zijn nu makkelijker te lezen op het kleine scherm van de Readers. Verder bieden de e-lezers een verzamelfunctie waarmee je je favoriete boeken kan bundelen en de mogelijkheid om je favoriete foto’s als screensaver te gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony Reader Touch Edition PRS-650 heeft een adviesprijs van € 230. De Sony Reader Pocket Edition PRS-350 heeft een adviesprijs van € 180. De nieuwe Readers zijn vanaf midden oktober 2010 leverbaar bij Sony Center en vanaf midden november onder meer bij Fnac.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBerichtenlezer en afstandsbediening voor mobiele telefoon
Volgend artikelInstap- en zakelijk model in Toshiba’s Satellite-lijn
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.