Betaalbare e-reader ondersteunt alle formaten

2
37
BeBook Club eReader

BeBook Club eReader (© ; licentie: )

Het Nederlandse BeBook introduceert de Club eReader voor een prijskaartje dat ‘ruim onder de 200 euro zal liggen’. De Club is gebaseerd op de BeBook Neo e-lezer en heeft een ook bij zonlicht vlot leesbaar eInk Vizplex-scherm van 6 inch.

De prijs van e-readers daalt. De BeBook Club eReader die begin of midden oktober op de markt verschijnt, zal ‘ruim minder dan 200 euro kosten’, aldus Endless Ideas, het Nederlandse bedrijf dat achter de BeBook schuilgaat. Deze e-reader heeft een eInk Vizplex-scherm van 6 inch (15,24 cm) met veel contrast. De resolutie van het scherm is 800 x 600 pixels. Je kunt dit scherm ook bij fel zonlicht lezen, maar het is onverlicht, dus in een donkere kamer moet je er wel een lampje op schijnen, net zoals met een echt papieren boek. De BeBook Club ondersteunt alle populaire e-boekbestandsindelingen zoals pdf, ePub (met of zonder kopieerbeveiliging), doc, txt, html, djvu, mobipocket (zonder kopieerbeveiliging) etc. Ook worden de fotobestandsindelingen jpg, tiff, gif, png en bmp ondersteund, alsmede mp3- en wav-muziekbestanden. Het interne geheugen van 512 MB biedt plaats aan ruim duizend digitale boeken. Je kunt het geheugen tot 32 GB uitbreiden met een SDHC-compatibel SD-geheugenkaartje. De 1600 mAh polymeerbatterij houdt het 25 uur voor het afspelen van muziek of 12.000 paginaviews tijdens het lezen van boeken. De Club eReader weegt 278 gram en meet 196x121x10,6 mm.

Vorig artikelFoto’s automatisch catalogiseren en bewerken
Volgend artikelMicroketen met ingebouwd iPod dock
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Off topic, maar het zit me hoog;
    Schijf toch (bestands)indelingen in plaats van (bestands)formaten. Het formaat van een bestand duidt enkel hoe groot het is in bits en byte. Dit lelijke Anglicisme mag vandaag nog de wereld uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.