Android tablet van Samsung

0
19
Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab (© ; licentie: )

De Galaxy Tab is Samsung’s eerste tablet waarmee het bedrijf de concurrentie aangaat met Apple’s iPad. De Tab heeft een 7-inch scherm en maakt gebruik van het Android besturingssysteem.

De Galaxy Tab is een compacte tablet die 190 x 120,5 x 12 mm meet en 380 gram weegt. Samsung’s tablet draait met versie 2.2 van het Android besturingssysteem. Met de Tab kan je ook onderweg internetten, e-mailen, (video)bellen, sms’en, mms’en, je sociale netwerken bijhouden en genieten van alle vormen van multimedia. Het tablet ondersteunt Full HD en diverse codecs, waaronder DivX, XviD, MPEG4, H.263 en H.264. Op het 7-inch TFT lcd-scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels kan je foto’s bekijken, van films genieten, e-boeken lezen en documenten delen. Voor snelle tekstinvoer beschikt de Tab over de Swype-toepassing waarmee je een lijn tussen de letters van een woord kan trekken.

Smartphone
Door de ondersteuning voor gsm, gprs, umts en hsdpa en de simkaartsleuf is de Galaxy Tab ook een volwaardige smartphone. In combinatie met een Bluetooth-headset kun je de tablet als mobiele telefoon gebruiken. De Tab ondersteunt Bluetooth 3.0, naast 802.11n Wi-Fi en ook gps. Een camera op de voorzijde maakt videobellen mogelijk. Op de achterzijde is de Tab uitgerust met een 3 megapixel camera die ‘augmented reality’ ondersteunt. Dankzij camera en gps weet je direct welke bedrijven en diensten zich bevinden op de plaats waar je op dat moment bent.

Beschikbaarheid
De Samsung Galaxy Tab zou half september verkrijgbaar zijn. De adviesprijs is nog niet bekend.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelPhilips GoGear mp4-speler op basis van Android
Volgend artikelOpvallend platte 3D Blu-rayspeler van Sharp
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.