Windows in de cloud (2)

1
103

Prestaties
We hebben geen klagen over de prestaties. De Windows desktop had een prettige werksnelheid en gaf ons eigenlijk de indruk alsof we met een lokale Windows aan het werken waren en zeker niet met eentje op een internetsite. Op één uitzondering na: de opbouw van de desktop en de wijzigingen daaraan loopt duidelijk zichtbaar trager dan bij een normale Windows desktop. Het is zeker niet hinderlijk, maar dus wel zichtbaar.
Met zulke prestaties zien we wel toekomst in de combinatie van thin clients met gehoste Windows-desktops. Yuntaa maakt het zeker gemakkelijk en de prijs valt ook nog mee. Het kan dus zeker geen kwaad het ernstig te overwegen, zowel omwille van financiële als ecologische redenen.

Yuntaa Windows desktop (RDP) met Office 2007

Yuntaa Windows desktop (RDP) met Office 2007 (© ; licentie: )

Conclusie
Qua geboden functionaliteit, voorzieningen en de veelzijdige clientondersteuning zien we het Virtual Yuntaa Platform erg zitten. De snelheid van Sychron OnDemand Desktop was hoger, maar die oplossing was wat zwakker uitgewerkt. Het is duidelijk dat de ontwikkelingen van cloud-VDI’s nog maar in de beginschoenen staan. Interessant wordt het in ieder geval!

(80/100)

Adviesprijs
abonnement, afhankelijk van platformsamenstelling en opslagruimte; ons testplatform kwam neer op ca. 55 euro/maand excl. BTW

Leverancier: Yuunta

Systeemvereisten Java platform, Windows of Mac (mag ook Linux en/of thin client zijn)
1
2
3
4
Vorig artikelLaptop upgraden naar USB 3.0 met ExpressCard
Volgend artikelBlackBerry Curve met ondersteuning voor snelle 3G-netwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.