Home Bedrijven

Windows in de cloud (2)

1
102
Yuntaa logo

Yuntaa logo (© ; licentie: )

In een vorig artikel bekeken we een virtuele desktop in de cloud-oplossing van het Amerikaanse bedrijf Sychron. In dit artikel komt een cloud-VDI van het Belgische Yuntaa aan bod.

Virtuele desktops bestaan al zo lang als er virtualisatie bestaat. Nieuw is dat zulke virtuele desktops nu ook gehost worden aangeboden. Voor een bedrijf kan VDI in de cloud (VDI staat voor ‘Virtual Desktop Infrastructure’) heel erg interessant zijn, want virtuele desktops zijn veel goedkoper dan fysieke, ze kunnen niet stuk gaan en de hardware hoeft ook niet vervangen te worden. Idealiter zou je zo’n cloud-VDI dan moeten kunnen gebruiken vanaf een thin client. Dat betekent alvast een forse besparing op de energierekening vermits thin clients nauwelijks eentiende tot eenvijftiende van een gewone pc verbruiken. Als je een honderdtal pc’s op die manier kunt vervangen door thin clients en een cloud-VDI, bespaar je op elektriciteit, onderhoud en hardware. Het argument geldt trouwens ook voor als je zelf een eigen VDI uitbaat. Dat vereist het draaien en onderhouden van een eigen hypervisor-gebaseerde virtualisatieomgeving. En zo kun je dus zelfs dat uitbesteden.

Nadat we in een eerste artikel OnDemand Desktop van het Amerikaanse bedrijf Sychron hebben besproken, kijken we in dit artikel naar de Virtual Yuntaa Platform oplossing die van Belgische makelij is.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.