Snelle Core processoren voor nieuwe iMacs

0
47
Apple iMac

Apple iMac (© ; licentie: )

Naast nieuwe Mac Pro’s en het 27-inch LED Cinema Display kondigt Apple ook nieuwe modellen aan van de all-in-one iMac desktopcomputer.

De nieuwe iMac modellen hebben een beeldscherm van 21,5 inch of 27 inch. De all-in-one desktopcomputers zijn voorzien van de nieuwste Intel Core i3-, Core i5- en Core i7-processoren met dual-core-processorsnelheden tot 3,6 GHz en quad-core-snelheden tot 2,93 GHz. Grafische processor is de discrete-level ATI Radeon HD 5750. De iMac beeldschermen maken gebruik van IPS-technologie, waardoor een brede kijkhoek, zowel horizontaal als verticaal, van 178 graden ontstaat. De computers ondersteunen nu ook de nieuwe SDXC geheugenkaartjes met hoge capaciteit. Bij de 27-inch iMac is een 256 GB ssd een optie als primaire of secundaire schijf.

Magic Trackpad
De nieuwe iMac modellen worden geleverd met Apple’s Magic Mouse. Een optie is het nieuwe Magic Trackpad dat dezelfde intuïtieve Multi-Touch-bewegingen gebruikt als op de trackpads van de Mac notebook. Dit trackpad is afzonderlijk verkrijgbaar voor € 69. Met de nieuwe Apple Battery Charger heb je op een milieuvriendelijke manier altijd een stel volle batterijen bij de hand voor het Magic Trackpad, Magic Mouse en Wireless Keyboard. De Apple Battery Charger kost € 29 en wordt geleverd met zes oplaadbare batterijen.

Prijs en beschikbaarheid
De prijzen van de 21,5-inc iMac starten vanaf € 1.299; die van de 27-inch iMac vanaf € 1.729. Elke Mac wordt geleverd met het Mac OS X Snow Leopard besturingssysteem en iLife, het programmapakket van Apple voor het ordenen van foto’s, het maken van films en muziek en het leren spelen van een muziekinstrument.

Op de volgende pagina vind je een overzicht van de iMac modellen met prijzen en specificaties.

1
2
Vorig artikelKloek Cinema Display beeldscherm vergezelt nieuwe Mac Pro-lijn
Volgend artikelFoto’s eenvoudig delen met Wi-Fi-camera
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.