Kloek Cinema Display beeldscherm vergezelt nieuwe Mac Pro-lijn

0
174
Apple Mac Pro met 27-inch LED Cinema Display

Apple Mac Pro met 27-inch LED Cinema Display (© ; licentie: )

Apple vernieuwt de Mac Pro werkstationlijn en brengt een nieuw LED Cinema Display op de markt met een schermmaat van 27 inch en een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

De nieuwe Mac Pro’s zijn uitgerust met processors uit Intel’s Xeon-lijn quad-core en 6-core processors met snelheden tot 3,33 GHz. De twee standaardmodellen zijn voorzien van een ATI Radeon HD 5770. Als maatwerkoptie is de nog snellere ATI Radeon HD 5870, eveneens met 1 GB geheugen, verkrijgbaar. Verder beschikken de standaard MacPro’s over een 1 TB harde schijf, twee mini-displaypoorten, vier pci-e 2.0-slots, vijf usb 2.0- en vier firewire 800-poorten. Naast een harde schijf biedt Apple nu ook de keuze de Mac Pro uit te rusten met een solid state drive (ssd) van 512 GB. Verder is er ondersteuning voor WiFi-n en Bluetooth 2.1+edr.

Cinema
Het nieuwe 27-inch (68,6 cm) LED Cinema Display heeft een 16:9 beeldverhouding en biedt 60 procent meer werkruimte dan het 24-inch LED Cinema Display. De kijkhoek bedraagt 178 graden, zowel horizontaal als verticaal. Het scherm heeft een helderheid van 375 cd/m2, een contrastverhouding van 1000:1 en een responstijd van 12 ms.
Het beeldscherm is uitgerust met een ingebouwde iSight-videocamera, microfoon en luidsprekers, een USB 2.0-hub met eigen voeding en een universele MagSafe-connector. Het nieuwe LED Cinema Display bespaart ook energie dankzij een nieuwe omgevingslichtsensor die de helderheid van het beeldscherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht.

Prijs en beschikbaarheid
Prijzen voor de standaarduitvoeringen van de Mac Pro starten bij € 2.399. Het 27-inch LED Cinema Display kost USD 999 (de Europese prijzen zijn nog niet bekend) .

Foto van Apple
Website: Apple USA Website: Apple België Website: Apple Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLaserlichttechnologie voor computers van de toekomst
Volgend artikelSnelle Core processoren voor nieuwe iMacs
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.