Centrale opslag voor digitale bestanden

0
57
Sitecom Home Storage Center MD-253

Sitecom Home Storage Center MD-253 (© ; licentie: )

Sitecom lanceert een Network Attached Storage (NAS) oplossing voor twee harde schijven waarmee je eenvoudig digitale foto’s, muziek en films op een centrale locatie in het netwerk kan opslaan.

De Home Storage Center MD-253 maakt deel uit van Sitcom’s Smart Living lijn met oplossingen waarmee ook onervaren gebruikers direct aan de slag kunnen. De MD-253 is een NAS die is uitgerust met twee drive bays. Daarin kan je zonder het gebruik van schroeven en gereedschap twee 3,5-inch SATA II harde schijven plaatsen. Als je twee harde schijven van dezelfde grootte in het ladesysteem plaatst, staat de Home Storage Center automatisch ingesteld op Mirroring (RAID 1). De Sitecom Home Storage Center maakt dan automatisch van de tweede schijf een back-up. Als een van de twee schijven uitvalt, kan je terugvallen op de andere. De MD-253 kan je ook instellen op RAID0 (twee schijven als één volume) of JBOD (twee afzonderlijke schijfletters). Voor meer info over RAID lees hier onze cursus.

Back-up
De Home Storage Center maakt automatisch een kopie van nieuwe digitale bestanden die zijn opgeslagen op pc’s en laptops in het netwerk zodat je altijd beschikt over een back-up van de meest recente bestanden. De MD-253 NAS is uitgerust met een USB 2.0-poort. Hierop kan je een USB-opslagapparaat, zoals een externe harde schijf of flash disk, of ook een digitale camera aansluiten en met een druk op de back-uptoets de inhoud van het opslagapparaat of de camera kopiëren naar de Home Storage Center.

Prijs en beschikbaarheid
De Sitecom Smart Living Home Storage Center MD-253 is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: exclusief harde schijven (adviesprijs € 149.99) en met een 1 Terabyte harde schijf (adviesprij € 199.99). Sitecom biedt een garantie van 10 jaar op het product. De meegeleverde harde schijf heeft een garantieperiode van 2 jaar.

Foto van Sitecom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSmartphone met sociaal kantje
Volgend artikelNieuw topmodel in Panasonic’s Lumix FZ-serie camera’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.