Huwelijk van internettablet en smartphone

0
454
Nokia Ovi Suite - Maps download België

Via Nokia Ovi Suite kun je kaarten downloaden op je N900 (hier Belgische kaart) (© ; licentie: )

Andere mogelijkheden
De Maemo browser is gebaseerd op Mozilla Firefox en werkt erg vlot. Je krijgt ook volledige ondersteuning voor Adobe Flash 9.4, wat niet bij alle smartphones standaard het geval is.
Nokia Ovi Maps is ook standaard geïnstalleerd en bovendien gratis. (Lees onze test van Ovi Maps op een Nokia N97 mini.) Je kunt de kaartgegevens lokaal opslaan, of van het internet ophalen. Dat laatste vertraagt het navigeren toch aanzienlijk, maar het hangt natuurlijk ook af van de snelheid van je internetverbinding.

Autonomie
De autonomie valt mee voor dit type toestel (eigenlijk een Linux-minipc). Anderhalve dag autonomie met gemiddelde belasting is haalbaar, zelfs als je vrij veel de WiFi-verbinding gebruikt. Dit is wel alleen met de nieuwste firmware. In de praktijk zul je wellicht elke dag de batterij moeten bijladen.

Conclusie
De N900 is vrij dik en zwaar, maar bevat enkele innovatieve features die hem tot een interessant compromis maken tussen een smartphone en een internettablet. Als je op zoek bent naar een “pocketable” apparaat waarmee je zowel kunt bellen als intensief kunt internetten dan is de N900 zeker een valabele, en vooral erg performante kandidaat.

(80/100)

Adviesprijs
€529.
Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelFysieke beveiliging is ook nodig
Volgend artikelLichtgewicht Bluetooth headset van Plantronics
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.