Huwelijk van internettablet en smartphone

0
454

Uitrusting
De N900 is een internettablet met gsm-functie. Deze smartphone heeft 32 GB opslagruimte en 1 GB werkgeheugen. Daarnaast kun je ook nog een microSD-kaartje installeren.
Het scherm is altijd in de landschapsrichting georiënteerd. Het draait alleen in de portretrichting als je de telefoonfuncties gebruikt. Het resistieve aanraakscherm heeft een diagonaal van 3,5 inch en een resolutie van 800 x 480 pixels. Het is erg helder en zelfs bij vol zonlicht nog goed leesbaar.
In de zijkant zit een stylus. Je kunt deze “smartphone” dus op drie manieren bedienen: met de vingers, met de stylus en met het toetsenbordje. Optioneel is het ook nog mogelijk het virtuele toetsenbord te activeren, mocht je het fysieke weinig of niet gebruiken. De N900 biedt dus heel wat flexibiliteit qua bediening.

Nokia N900 met dichtgeschoven toetsenbord

Nokia N900 met dichtgeschoven toetsenbord (© ; licentie: )

Interface
De Maemo-interface is volledig pictogram-bestuurd. Er zijn vier schermen of desktops waarop je verschillende widgets (apps) kunt plaatsen. Dit is vergelijkbaar met de meerdere desktops die je krijgt bij Android- en sommige Windows-smartphones. In de Maemo en Nokia Ovi-winkels vindt je extra widgets; vele daarvan zijn gratis. Ondersteuning voor Google Talk, Jabber, Ovi, SIP en Skype is standaard ingebouwd. Je hoeft alleen je accountgegevens in te vullen en je kunt direct chatten of voip’en. Met je vingers of met de stylus beweeg je doorheen de schermen.

1
2
3
4
Vorig artikelFysieke beveiliging is ook nodig
Volgend artikelLichtgewicht Bluetooth headset van Plantronics
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.