Huwelijk van internettablet en smartphone

0
455

De pictogrammen zijn niet altijd even duidelijk; het vergt wat studiewerk om met Maemo vertrouwd te raken. De beloning is er wel naar. De bediening is vlot en vooral heel snel. De interface is overzichtelijk en niet te druk. Dit is ook veruit de snelst reagerende en functionerende “smartphone” die we kennen. Maemo kan vlot verschillende applicaties multitasken zonder merkbare vertraging. Het is ook heel simpel om draaiende applicaties weer te stoppen.

Foto’s en video’s
De lens van de 5 megapixelcamera op de achterkant wordt beschermd door een plastic schuifje. De flash heeft dubbele leds. De kwaliteit van de foto’s en video’s is eerder middelmatig. Rond de lens zit ook een staandertje waarmee je de Nokia N900 schuin kunt neerzetten. Dat is handig om bijvoorbeeld een video te bekijken, maar heel stabiel is het wel niet. De N900 kan Divx- en Xvid-video’s afspelen en wordt zelfs geleverd met een analoge videokabel waarmee je de video’s op een groot scherm kunt weergeven. Verwacht geen uitzonderlijke kwaliteit, maar het is zeker aanvaardbaar. Ook worden niet alle audio- en videocodecs zomaar ondersteund; er is geen mechanisme om ontbrekende codecs automatisch aan te vullen.
Draadloos streamen van audio via de WiFi-verbinding lukt aardig, maar voor video is die verbinding te traag. Die moet je dus lokaal in het geheugen of op het geheugenkaartje opslaan.

Nokia N900 muziekspeler

Nokia N900 muziekspeler (© ; licentie: )

Muziek
Muziek kun je via de ingebouwde FM Transmitter ook op jouw (auto)radio beluisteren. De mediaspeler is UPnP-compatibel en kan ook internetradio’s afspelen.

1
2
3
4
Vorig artikelFysieke beveiliging is ook nodig
Volgend artikelLichtgewicht Bluetooth headset van Plantronics
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.