Een netbook met streken

0
55
Hercules eCafé EC-1000W netbook

Hercules eCafé EC-1000W netbook (© ; licentie: )

Het is moeilijk om je als fabrikant te onderscheiden met een goedkope netbook. Technisch zijn alle netbooks immers grotendeels identiek. Hercules probeert zijn eCafé EC-1000W te onderscheiden met een flitsend design en een gebruiksvriendelijke softwarebundel. Een test!

Netbooks moeten het vooral hebben van hun lage prijs. Technisch zijn het echte instapcomputers die wel geschikt zijn voor kantoortaken en om mee te surfen, te chatten en te e-mailen. Maar videobewerking of gaming moet je er niet mee proberen. Bij de eCafé EC-1000W van Hercules, een merk van het Franse bedrijf Guillemot, ligt dat niet anders. Toch heeft deze netbook enkele eigenzinnige trekjes. Bovendien kun je deze netbook alleen in Belgische supermarkten zoals Cora, Makro, Carrefour en Saturn kopen. In Nederland is hij zelfs officieel alleen te koop bij Capilux op Schiphol.

In de doos
Maar bekijken we eerst eens wat we krijgen voor onze adviesprijs van rond de 350 euro en straatprijzen van minder dan 300 euro. De kleine, kleurrijke doos bevat heel wat ronkende slogans en marketingpraat. De doos is duidelijk gericht op consumenten die deze netbook in een impuls zullen aankopen. In de doos zit er niets speciaals. Ze bevat de netbook zelf, de 6-cellen accu met een capaciteit van 4400 mAh, de compacte externe voeding en een heuse, weliswaar kleine papieren handleiding.

1
2
3
4
Vorig artikelSoftwaresuite voor videocreatie en -beheer, schijven branden en back-up
Volgend artikelOnline samenwerken met SAP StreamWork
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.