Een netbook met streken

0
55

Technische uitrusting
Technische is dit een doorsnee-netbook met een 1,6 GHz Intel Atom N270 processor, 1 GB RAM, een 10,1-inch scherm, een ingebouwde 0,3 megapixel webcam met ingebouwde microfoon, een harde schijf van 250 GB en WiFi 802.11n draadloos netwerk. De aansluitingen: 1x VGA, 3x USB, 1x koptelefoon, 1x microfoon, 1x LAN RJ45, 1x DC-in 12 V, 1x kaartlezer: SD/MMC/SDHC/MS. Besturingssysteem is Windows 7 Starter. Tot zover weinig opzienbarends dus.

‘Gratis’ online opslag
We krijgen toch al een “specialleke”, namelijk gratis 50 GB extra opslagruimte online via een speciale Hercules drive op het internet. Maar in de praktijk wil Hercules blijkbaar niet dat je daar echt gebruik van maakt. Er staat geen link naar de Hercules drive op de desktop van de netbook of in het Start-menu van Windows. In de handleiding staat er niets over. Op de website wordt het kort vermeld bij de technische specs van deze netbook, maar met een sterretje erbij dat zegt: “Raadpleeg onze website voor verdere informatie”… zonder dat er wordt doorgelinkt naar die verdere informatie.
Na wat speuren op de verpakking vond ik tussen alle andere marketingpraat een kleine vermelding naar de url waar je die Hercules drive vindt.

Hercules eCafé Online Drive

Om de gratis Hercules eCafé Online Drive aan de praat te krijgen, moet je toch heel wat van computers kennen. Gebruiksvriendelijk is anders. (© ; licentie: )

Daar lees ik al onmiddellijk heel iets anders, namelijk dat de ‘gratis’ opslag beperkt is tot 30 GB (en niet 50 GB zoals op de verpakking staat). Mogelijk is de informatie op de website nog niet aangepast voor de nieuwe EC-1000W, wie zal het zeggen? Bovendien is het maar een jaar gratis, daarna moet je voor deze opslagdienst betalen. Hoeveel ze dan kost wordt echter niet vermeld. Nog een beperking: een individueel bestand mag niet groter zijn dan 1 GB.

1
2
3
4
Vorig artikelSoftwaresuite voor videocreatie en -beheer, schijven branden en back-up
Volgend artikelOnline samenwerken met SAP StreamWork
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.