Online samenwerken met SAP StreamWork

0
35
SAP StreamWork

SAP StreamWork (© ; licentie: )

Het Duitse SAP AG, maker van zakelijke software, lanceert StreamWork, een webdienst om efficiënter samen te werken, die eerder gelanceerd werd onder de naam 12Sprints. Er bestaan zowel gratis als betalende formules van deze collaboration webdienst.

SAP StreamWork is een webdienst waar mensen projectmatig online kunnen samenwerken. Je kunt er documenten delen, taken toewijzen, een gezamenlijke agenda beheren en discussies voeren rond een afgebakend project. SAP StreamWork is gebouwd rond een open architectuur, zodat ook andere diensten eenvoudig kunnen worden geïntegreerd. StreamWork is nu al geïntegreerd met populaire webdiensten als Box.net (content management), Evernote (content capture en organisatie) en Scribd.com (online dienst voor het delen van papieren documenten).
Gebruikers van StreamWork hoeven lokaal niets te installeren. De webdienst draait in de “cloud”, dus volledig via het web. Je hebt alleen een webbrowser nodig om ermee te werken. StreamWork kan gratis worden uitgeprobeerd. Je kunt dan vijf activiteiten volgen, gesloten activiteiten een jaar bewaren en krijg een opslagruimte van 250 MB. De abonnementsformule met meer mogelijkheden start aan 9 dollar per maand per gebruiker. Dan kun je tot 100 activiteiten volgen, afgesloten activiteiten twee jaar bewaren en krijg je 5 GB opslagruimte. Alleen in de betalende versie krijg je rechtenbeheer en kun je deelnemers dus bepaalde rollen toewijzen en ook een team-leider aanduiden.
SAP StreamWork is niet de enige dienst van deze soort. Vergelijkende al dan niet betalende webdiensten zijn er onder andere van activeCollab, Google (Wave) en MindJet (Catalyst). Die diensten werken wel allemaal op hun eigen manier en kun je dus moeilijk direct met elkaar vergelijken.

Vorig artikelEen netbook met streken
Volgend artikelWaarom e-boeken toch duur gaan blijven
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.