Derde generatie Intel Atom processor verbruikt nog minder energie

2
95
De nieuwe Intel Atom processoren verbruiken minder energie en zijn krachtig genoeg om Full HD video (1080p) af te spelen. Volgende week introduceren Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba de eerste systemen met de nieuwe Atom.

De derde generatie van de Intel Atom, voorheen bekend onder de codenaam Cedar Trail, verlengt de batterijlevensduur met 20 procent, vergeleken met de vorige generatie. Netbooks met de nieuwe Atom hebben een batterijlevensduur van maximaal tien uur en kunnen wekenlang in standby staan.

Multimedia
De nieuwe processor is ook krachtig genoeg om 1080p Full HD-video en Blu-ray-video af te spelen die gecodeerd is in MPEG4 Part2, VC-1, WMV9, of H.264. Dat kan via HDMI 1.3a- of via DisplayPort 1.1-aansluitingen.
Ook Intel Wireless Display (WiDi) en Intel Wireless Music worden ondersteund, zodat gebruikers draadloos video’s, foto’s of muziek kunnen streamen naar compatibele tv’s en stereo-installaties.

Synchroniseren in standy
Nieuw is ook de Intel Smart Connect Technology. Die zorg ervoor dat de internetverbinding van de netbook direct beschikbaar is wanneer je hem opent (“always on”). Ook kun je e-mail en sociale netwerken zoals twitter in slaapstand synchroniseren. Intel Rapid Start Technology zorgt ervoor dat netbooks zeer snel uit de stand-by stand opstarten en helpt batterijcapaciteit te sparen.Intel Atom inside

Vier processoren
De nieuwe generatie bestaat voorlopig uit de dualcore Intel Atom N2600 (1,6 GHz) en N2800 (1,86 GHz) voor mobiele systemen en de D2500 (1,86 GHz) en D2700 (2,13 GHz) voor goedkope desktops en all-in-onecomputers. Niet alleen Windows, maar ook MeeGo, Wind River, Yocto Project en Tizen worden als besturingssysteem ondersteund.

Beschikbaarheid
De Intal Atom duikt niet alleen op in goedkope netbooks, maar wordt ook gebruikt in andere draagbare apparaten met een laag energieverbruik, waaronder systemen in de gezondheidszorg en de verkoop. Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba brengen volgende week al de eerste netbooks uit met de derde generatie Atom-processor.

Foto van Intel
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGoogle laat het sneeuwen
Volgend artikelVolg in real time hoe Wikipedia tegen lichtsnelheid evolueert
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.