Energiezuinig netwerken over het stroomnet

0
339

Installatie
De installatie gebeurt zoals bij de andere dLAN 200-adapters. Het eenvoudigst is het als je een adapter met zijn netwerkkabel aansluit op je pc en dan de devolo configuratiewizard start die op cd wordt meegeleverd. Met die adapter kun je een wachtwoord instellen voor het Powerline-netwerk. Daarna typ je in de wizard het Security-ID voor de andere adapter(s). Dit beveiligingscijfer is uniek voor elke adapter en staat afgedrukt op de achterkant. Je steekt die adapter(s) vervolgens in een willekeurig stopcontact en ze zullen dan voorzien worden van het eerder gekozen wachtwoord. Op die manier wordt een beveiligd netwerk over het stroomnet gelegd. Een van de adapters verbind je vervolgens met je internetrouter (eventueel via een hub of switch). Daarna kunnen alle aangesloten computers via het stroomnet aan je locale netwerk en aan het internet.


Een mogelijke opstelling (in dit voorbeeld met dLAN 200 AVplus, maar  het principe is krek hetzelfde voor de dLAN 200 AVmini)

Je hoeft de wizard niet te gebruiken. Je kunt eventueel ook een knopje op elke adapter indrukken om ze op die manier zonder tussenkomst van een computer een beveiligd netwerk te laten vormen. Maar de configuratiewizard werkt eenvoudiger. Vergeet ook niet om de adapters bij te werken tot de recentste firmware die je op de website van devolo vindt.

1
2
3
4
Vorig artikelDoe meer met je 802.11n draadloze router
Volgend artikelNetwerkcamera voor 24-uurs bewaking
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.