De muis die het overal doet

0
119

Installatie
Logitech Unifying ontvangerDe muis en het bijbehorden usb-ontvangertje wordt direct door Windows en Mac herkend, maar wil je alle functies gebruiken dan installeer je best ook de meegeleverde Logitech muissoftware. Daarmee kun je onder andere alle knoppen definiëren en de staat van de batterij in het oog houden.

Unifying
Logitech Unifying LogoHet ontvangertje dat bij de Performance Mouse MX wordt meegeleverd, is van het Logitech Unifying type. Alle andere Logitech muizen en toetsenborden die ook het Unifying-logo dragen kunnen op ditzelfde ontvangertje worden aangesloten. Het ontvangertje is trouwens klein genoeg om permanent in een usb-bus te laten steken. Je kunt tot zes compatibele draadloze muizen, toetsenborden en numerieke klavieren op een ontvanger aansluiten. Handig! Je configureert een en ander met behulp van de Logitech Unifying software die wordt meegeleverd.

Logitech Unifying Software

Logitech Unifying Software (© ; licentie: )

Muisknoppen
Qua vormgeving en ergonomie lijkt de Performance Mouse MX sterk op de eerder door ons geteste Logitech MX Revolution muis. Ze is dus niet symmetrisch en daardoor alleen bruikbaar voor rechtshandigen. Het rolwiel aan de zijkant is hier wel vervangen door een zoomknop. En het vlak waarop je duim rust, kun je hier indrukken, voor een bijkomende, zelf te definiëren taak. Het draaiwiel op de bovenkant kun je via een drukknop vertragen of versnellen. Je kunt dit draaiwiel ook zelf indrukken, of naar links of rechts klikken. Links zijn er ook nog twee knoppen die je met je duim kunt bedienen.

1
2
3
4
Vorig artikelHandzamer dan een spiegelreflex
Volgend artikelAldi laptop is gewichtige jongen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.